naslovna_vesti_national_instruments_srbija_slovenija_seminari_novi_sad_lab_view_senzori_automatika.rs.jpg
naslovna_vesti_national_instruments_srbija_slovenija_seminari_novi_sad_lab_view_senzori_automatika.rs.jpgNational Instruments LabVIEW 2010 je poslednja verzija grafičkog programskog okruženja za dizajn, testiranja, merenja i upravljanje aplikacijama. LabVIEW 2010 omogućava uštedu vremena sa novim karakteristikama kao što je off-the-shelf tehnologija kompajlera koja izvršava kod u proseku 20 procenata brže. Za korisnike FPGA (field-programmable gate array), LabVIEW 2010 pruža novi IP Integration Node koji čini mogućim integraciju bilo koje third-party FPGA IP u LabVIEW aplikaciju i kompatibilan je sa Xilinx CORE generatorom.

 
  National Instruments je takođe implementirao više od desetak novih mogućnosti koje su predložili vodeći korisnici kroz LabVIEW Idea Exchange, on-line forum koji obezbeđuje zavidan nivo saradnje NI R&D i korisnika.
 
vesti_upravljanje_procesima_instumentacija_labview_national_instruments_srbija_automatika.rs.jpg
 LabVIEW je prvi put predstavljen 1986-te godine i nudi korisnicima drag-and-drop grafičke funkcionalne blokove i linije kojI čine tokove u razvoju sofisticiranih sistema. LabVIEW nudi integraciju sa preko hiljadu hardverskih uređaja, koji se nalaze u bibliotekama, a koriste se za naprednu analizu i vizualizaciju podataka. Može se koristiti sa različitim operativnim sistemima, na arhitekturama sa x86 procesorima, real-time oPerativnim sistemima (RTOS) i FPGA. Primenjen je u LEGO® MINDSTORMS® NXT robotics kit-u pa sve do istraživanja u CERN-u, što znači da je veliki broj korisnika usvojio LabVIEW širom sveta.
 
  Ključ produktivnosti LabVIEW-a je kompajler, koji je hijerarhijski evoluirao tokom postojanja LabVIEW-a ka tome da postane  optimizovan i mnogo ozbiljniji. Kompajliranje podataka kod LabVIEW 2010 je detaljnije optimizovano, a dodat je i LLVM (Low-Level Virtual Machine – infrastruktura sa open source kompajlerom), koji ima za cilj ubrzavanje izvršavanja koda. U National Instruments-u su sproveli testiranja performansi sistema iz real-world korisničkih aplikacija sa low-level funkcijama i pokazali da novi kompajler donosi poboljšanje od prosečno 20% u ovim pokazateljima.
 
  Sa LabVIEW 2010 NI je predstavio i  LabVIEW Add-On Developer Program kako bi pružili priliku hiljadama korisnika ovog softvera da prošire platforme i prilagode funkcionalnost LabVIEW-a. Program uspostavlja on-line market kao deo LabVIEW Tools Network-a, kako bi korisnicima učinio dostupnim pored alata koji se naplaćuju i one besplatne. Korisnici pomoću ove aplikacije mogu da pretražuju, preuzimaju i kupuju dodatke.
 
  Tokom razvoja LabVIEW 2010 u National Instruments-u su koristili LabVIEW Exchange, gde su  na adresi www.ni.com/ideas  korisnici ostavljali svoje ideje o tome kako bi nova verzija trebalo da izgleda i koje funkcije treba da poseduje. Na ovaj način četrnaest ideja je uspešno prihvaćeno.
 
   Više o LabVIEW 2010, kao i preuzimanje trial verzije možete pronaći ovde.
 

National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o. labview_national_instruments_srbija_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,
3000 Celje, Slovenija
Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.slovenia@ni.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.