naslovna_vesti_siemens_automatika.rs.jpg

naslovna_vesti_siemens_automatika.rs.jpg

Siemens  je objavio da je sklopio ugovor za opremanje najveće šećerane u Severnoj Americi sa električnom i upravljačkom tehnologijom. Postrojenje, koje je trenutno u izgradnji u Gramercy, La. će biti u vlasništvu i upravljanju Louisiana Sugar Refining (LSR), zajedničkom preduzeću Sugar Growers i Rafiners, Cargill i Imperial Sugar Company. Rafinerija bi trebala da počne proizvodnju u septembru 2011, proizvodeći milion tona šećera godišnje.
 

   Siemens Industry Automation Division će obezbediti širok spektar električnih i upravljačkih sistemskih komponenti za rafineriju. Ugovor će obuhvatiti Simatic PCS 7 distribuirani upravljački sistem, ventilske pozicionere, razvodni uređaj, upravljačke motorne centre, Sinamics centrifugalne diskove(drajvere) i NEMA (National Electrical Manufacturers Association) sertifikovane motore. Uz to će veliki broj softverskih šablona biti  korišćen za optimizaciju procesa prerade šećera.
 

fabrika_secera_siemens_vesti_upravljanje_procesima_automatika.rs.gif

   "Pored Siemens-ovog opšteg iskustva u industriji šećera, bili smo osvojeni konkretnim aspektima ponude, kao što su strategije upravljanja procesom kristalizacije i koncept opšte automatizacije. Radeći u saradnji sa Siemens-om, napravićemo ovo postrojenje najnaprednijom šećeranom u Sjedinjenim Državama ", kaže menadžer LSR postrojenja Jack Thompson.
 
  "Naše metode upravljanja i komponente za optimizaciju proizvodnje šećera će pomoći LSR da postigne održivo poboljšanje u svojoj konkurentskoj poziciji", kaže Prof. Michael Bruns, šef procesa automatizacije za Siemens Industry Automation Division. "Naše dugogodišnje iskustvo u ovoj industriji znači da smo u idealnoj poziciji da dostavimo precizno skrojena rešenja za automatizaciju. Rešenja su projektovana tako da omogućavaju našim klijentima da proizvedu više šećera po jedinici vremena, viši i konzistentniji standard kvaliteta, a samim tim i smanjenje troškova. "

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.