eurobot 2013 srbija robotika automatika.rs
eurobot 2013 srbija robotika automatika.rsZavršeno je još jedno Nacionalno takmičenje Eurobot. Ove godine među ekipama koje putuju u Francusku, na finalno takmičenje, našle su se i dve ekipe sa smera Mehatronika. Studentima sa ovog smera, je jedan od ispita na četvrtoj godini studija i pravljenje autonomnog robota za takmičenje Eurobot. Sa radovima se počelo još prošle godine, sredinom novembra, ubrzo posle objavljivanja pravila za ovu godinu.

 Danonoćni rad se isplatio i na kraju je krunisan rezultatima na takmičenju. U prvih šest ekipa na kraju takmičenja, našle su se sve četiri sa smera Mehatronika, tim Srednje elektrotehničke škole ”Mihajlo Pupin” i tim iz Francuske. Ekipe Robothrill i Mehatroničar su se plasirale dalje, međutim ekipa Mehatroničar je odlučila da ne ide na finalni turnir, pa u Francusku putuje sledeći tim sa tabele, Serbian Robotics Team.

 Budući da su studenti već uložili značajna sredstva u samu izradu robota, put u Francusku, na finalno takmičenje, je doveden u pitanje.  Naši studenti se već duži niz godina uspešno takmiče sa stranim ekipama, iako su u lošijoj finansijskoj situaciji.  Pre nekoliko godina, 2006. godine, su prvi put osvojili 3. mesto, a isti uspeh je ponovljen prošle godine, kada su naše ekipe zauzele treće, četvrto i šesto mesto u generalnom plasmanu. Ove godine, poučeni iskustvom od ranije, pokušaće da ponovo prošlogodišnji uspeh, ako ne i da ga premaše.

francuska eurobot 2013 srbija robotika automatika.rs

 Nažalost za sve to je potreban novac za odlazak na put, kog trenutno nema.  Ovim putem pozivamo sve firme i ljude, koji su željni da pomognu studentima da odu na finalno takmičenje da ukrste koplja sa stranim ekipama, da to učine.

Novčane uplate izvršiti na račun Fakulteta tehničkih nauka:

Tekući račun: 840-1710666-12

Naznaka: Institut 018-za robotsko takmičenje

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.