Kompanija KUKA Robotics je počela sa radom na inovacijama i poboljšanjima na svojoj Agilus seriji robota, koja će biti potpuno unapređena do kraja godine. Manji roboti iz ove serije već imaju unapređenu impresivnu brzinu, ekstremnu agilnost u zatvorenom prostoru, kratke cikluse i maksimalnu preciznost. Pretpostavlja se da će nova generacija KR Agilusa robota upotpunosti zameniti sve standardne varijante malih robota.

 KUKA takođe radi i na razvijanju robota KR Agilus sa šest osa. Svaki od robota u ovoj novoj seriji, između ostalog zadovoljava standarde o zaštiti i bezbednosti IP67, to znači da će roboti biti otporni na vodu i vlagu. Ipak pri radu sa određenim mazivima i rashlađivačima, moraće da se koristi određena zaštita.

 Poput KR 3 Agilus robota, i novi roboti iz KR Agilus serije praviće se u originalu u beloj boji, a po posebnim narudžbinama, biće moguće ubaciti i neke dodatne boje. Kažu da bela boja najbolje omogućava robotu da se stopi sa proizvodnim okruženjem, na svom primarnom tržištu a to je elektronska industrija u Aziji.

 Roboti će imati nosivost (payload) od 6 – 10 kilograma a opsezi rada kretaće se u rasponu od 700 i 1100 milimetara. Kao i prva generacija KR Agilus robota, i druga će takođe biti opremljena sa KUKA KR C4 kompaktnim kontrolerom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.