Kompanija KUKA Robotics je počela sa radom na inovacijama i poboljšanjima na svojoj Agilus seriji robota, koja će biti potpuno unapređena do kraja godine. Manji roboti iz ove serije već imaju unapređenu impresivnu brzinu, ekstremnu agilnost u zatvorenom prostoru, kratke cikluse i maksimalnu preciznost. Pretpostavlja se da će nova generacija KR Agilusa robota upotpunosti zameniti sve standardne varijante malih robota.

 KUKA takođe radi i na razvijanju robota KR Agilus sa šest osa. Svaki od robota u ovoj novoj seriji, između ostalog zadovoljava standarde o zaštiti i bezbednosti IP67, to znači da će roboti biti otporni na vodu i vlagu. Ipak pri radu sa određenim mazivima i rashlađivačima, moraće da se koristi određena zaštita.

 Poput KR 3 Agilus robota, i novi roboti iz KR Agilus serije praviće se u originalu u beloj boji, a po posebnim narudžbinama, biće moguće ubaciti i neke dodatne boje. Kažu da bela boja najbolje omogućava robotu da se stopi sa proizvodnim okruženjem, na svom primarnom tržištu a to je elektronska industrija u Aziji.

 Roboti će imati nosivost (payload) od 6 – 10 kilograma a opsezi rada kretaće se u rasponu od 700 i 1100 milimetara. Kao i prva generacija KR Agilus robota, i druga će takođe biti opremljena sa KUKA KR C4 kompaktnim kontrolerom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here