naslovna_vesti_siemens_elektricni_automobil_volvo_automatika.rs.jpg
naslovna_vesti_siemens_elektricni_automobil_volvo_automatika.rs.jpgKompanija Siemens i švedski proizvođač automobila Volvo ugovorile su stratešku saradnju u oblasti tehničkog razvoja električnih automobila. U središtu pažnje je zajednički razvoj tehnologije električnog pogona, energetske tehnologije i tehnologije punjenja, kao i integracija tih sistema u automobile Volvo C 30 Electric. Prvo vozilo ovog modela opremljeno Siemens-ovim električnim motorima naći će se na test stazama već krajem godine.
 

  Počevši od kraja 2012, švedski proizvođač automobila će isporučiti Siemens-u test seriju od oko 200 vozila, koja će zatim biti ispitana i potvrđena u realnim uslovima kao deo interne test flote Siemens-a. 
 
7_vesti_siemens_elektricni_automobil_volvo_automatika.rs.jpg
 Električni prenos snage, baterijsko upravljanje i tehnologija punjenja smatraju se ključnim tehnologijama u razvoju i proizvodnji električnih automobila. "Saradnja sa Volvoom predstavlja važnu prekretnicu u razvoju vrhunskih komponenti i sistema za električne automobile koji će se kasnije serijski proizvoditi", izjavio je Zigfrid Rusvurm, član Upravnog odbora Siemensa i generalni direktor Industrijskog sektora Siemensa. "Naš dugoročni cilj je da Siemens postane prepoznatljiv globalni ponuđač sistema sa rešenjima za vozila na električni pogon, ali i van te sfere. Sveobuhvatno se bavimo ovom problematikom i sebe vidimo kao pionira u oblasti elektromobilnosti". Kao svetski vodeći prodavac industrijskog softvera i tehnologija automatizacije, Industrijski sektor Siemensa će doprineti da se ubrza napredak, smanjenja cena vozila i proizvodnje baterija. 
 
 Kao deo sveobuhvatnog energetskog koncepta održive električne mobilnosti, Siemens produžava rad na industrijalizaciji proizvodnje vodonika za gorivne ćelije. Cilj ovog projekta je da se privremeni višak energije od proizvodnje obnovljive energije pretvori u "zeleni" vodonik koji se pomoću prethodnog procesa ponovne konverzije energije može direktno koristiti u industrijskoj primeni i u vozilima sa gorivnim ćelijama, kao i električnim vozilima na baterijski pogon.
 
  Siemensovi električni motori za Volvo imaju modularan dizajn i veoma su kompaktni, i imaju najveću snagu od 108 KW sa maksimalnim obrtnim momentom od 220 Nm. Dizajn invertora će biti optimiziran tako da ispuni bezbednosne zahteve koji se primenjuju u automobilskoj industriji. Pored toga, Siemens će obezbediti visokoefikasno i brzo "on-board" i "off-board" punjenje sistema.


 
{gallery}vesti/siemens_volvo/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.