Social media image about CPD A-list.

U najnovijem priznanju globalnih ekoloških napora, FANUC, vodeća svetska kompanija u oblasti automatizacije fabrika, osvojila je svoje mesto na prestižnoj “A-listi” organizacije CDP, koja se bavi ocenjivanjem korporativnih akcija i transparentnosti u borbi protiv klimatskih promena.

Izuzetno priznanje od strane CDP
CDP, globalna ekološka neprofitna organizacija, prepoznala je FANUC za njegovu predanost i rezultate u smanjenju uticaja na klimu, postavljajući kompaniju među vrhunske lidere u korporativnoj transparentnosti i performansama na polju klimatskih promena. Od preko 21.000 kompanija koje su učestvovale u Upitniku CDP o klimatskim promenama 2023. godine, samo 346 je uspelo da se kvalifikuje na “A-listu”.

Postavljanje ambicioznih ciljeva
FANUC je postavio ambiciozne srednjoročne i dugoročne ciljeve za smanjenje emisije gasova staklene bašte, teži ka ostvarivanju većih napora da ih ispuni. Njihovi ciljevi za 2030. godinu dobili su potvrdu od inicijative Science Based Targets (SBT), koja podržava Globalni dogovor Ujedinjenih nacija, Institut za svetske resurse i Svetski fond za prirodu.

Doprinos društvu sa neutralnim emisijama ugljenika
Osim što se bavi smanjenjem emisija iz sopstvenih operacija, FANUC aktivno radi na smanjenju emisija svojih kupaca kroz razvoj i isporuku energetski efikasnijih proizvoda. Kao vodeći svetski dobavljač CNC sistema, industrijskih robota i alatnih mašina, FANUC igra ključnu ulogu u promociji održive proizvodnje.

O kompaniji FANUC
Sa bogatom istorijom koja počinje leta 1956, FANUC je bio pionir u razvoju numeričkih kontrolnih sistema za industrijsku automatizaciju. Sa preko 260 lokacija širom sveta i više od 8000 zaposlenih, FANUC nudi obimnu mrežu prodaje, tehničku podršku, istraživanje i razvoj, kao i logističke i korisničke usluge.

Za više informacija o FANUC-u i njihovim naporima u borbi protiv klimatskih promena, možete ih kontaktirati direktno preko njihove kancelarije u Srbiji ili posetiti njihovu zvaničnu web stranicu.

Za više informacija obratite se na:
FANUC Serbia d.o.o.
Karađorđeva 166, 22300 Stara Pazova
Telefon: +381222150324
Pišite na info@fanuc.rs
www.fanuc.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.