CRX picture in food application

Roboti podržavaju brojne industrije i aplikacije – od automobilske i prehrambene industrije do rukotvorina

FANUC je spreman da prikaže različita inovativna rešenja, tehničke prekretnice i praktične primene na Automatici 2023 u Minhenu, hala B6, štand 231. Vodeći svetski proizvođač robota cilja na visoko automatizovane industrije i nove grupe kupaca. Između ostalog, kompanija želi da se izbori sa nedostatkom kvalifikovanih radnika jednostavnim i intuitivnim programskim rešenjima.

I početnici i iskusni programeri sada mogu da iskoriste prednosti svih FANUC modela robota, bilo koristeći tradicionalni iPendant ili preko tableta. „Dajemo operaterima mogućnost da se intuitivno kreću u okruženju robota bez postavljanja ograničenja za programere“, kaže Ralf Vollinger, generalni direktor odeljenja za robotsko poslovanje u FANUC Europe.

Fleksibilnost je takođe fokus na polju kolaborativne robotike. Na Automatici, kompanija predstavlja dodatne funkcije koje će omogućiti više nosivosti: CRX-25iA za 30 kg umesto 25 kg i CR-35iB za 50 kg umesto 35 kg, bez ikakvih ograničenja držanja zgloba.
M-710iD je podešen da obavlja logističku aplikaciju u Automatici, što je samo jedna od mnogih mogućnosti za ovog svestranog robota. Naslednik M-710iC nudi veću nosivost i brzinu, kao i više mogućnosti momenta zgloba i inercije. Štaviše, zakrivljena ruka podržava njegovu upotrebu u aplikacijama koje uključuju uže prostore, kao što je uklanjanje delova iz kontejnera.

Robots in the industrial laundry
Copyright Sewts

Još jedna važna inovacija na sajmu biće opcioni iPC (industrijski računar), koji nudi visoku računarsku snagu za obradu podataka intenzivnih operacija u brzom ciklusu. Posvećen FANUC-ovom AI aplikacijskom softveru – kao što je branje kanti, automatsko generisanje putanje i još mnogo toga.

Veštačka inteligencija u akciji

Sistemski integratori i partneri na štandu FANUC-a pokazaće inovativne aplikacije izvan
tradicionalnog industrijskog sektora u kojem AI igra važnu ulogu. Na primer, robotski sistem „Bakisto“ razvijen sa proizvođačem pećnica WIESHEU i specijalistom za maloprodaju Vanzl će peći sveže kroasane za posetioce. Sistem obezbeđuje preciznije, zasnovano na podacima, izračunavanje potrebnih peciva i količina, pomažući da se rasterete zaposleni u supermarketima i diskontima.

Već u upotrebi u velikim perionicama je "Velum", sistem razvijen u saradnji sa start-up-om Sevts. Opremljen FANUC robotima, 3D kamerom i inteligentnim softverom, Velum analizira kretanje deformabilnih materijala i efikasno ubacuje tekstil u mašine za savijanje.
FANUC vidi partnerstvo sa početnicima kao priliku za istraživanje novih tržišta i ideja. Kompanijski štand Automatica površine 675 kvadratnih metara će osvetliti nove teme podržane dokazanom stručnošću i tehničkom dubinom. Takođe će postojati posebna oblast za one koji su zainteresovani za mogućnosti karijere u FANUC-u.

FANUC i mobilnost

Roboti na mobilnim platformama su lak način da se proizvodnja učini fleksibilnijom. FANUC je razvio mobilnu jedinicu za rukovanje u saradnji sa austrijskim partnerom Ger4Tech. Mobilna platforma „G4T4“ kombinuje se sa CRX kolaborativnim robotom i rešava zadatke sakupljanja kanti koristeći FANUC-ov iRVision sistem kamera.
Delta robot DR-3iB/6 od nerđajućeg čelika je manje pokretljiv, ali je pogodan za neupakovanu hranu. U kombinaciji sa robotom SR-12iA SCARA, služiće liniji za pakovanje sira u Automatici. SR-12iA je takođe idealan za rukovanje upakovanom hranom putem opcija kao što je mast za hranu.

U oblasti aplikacija za rukovanje baterijama, FANUC će demonstrirati svoju snagu sa demo ćelijom koja sadrži robota M-1000iA na osi pomeranja iz Gudela. Robot, koji može da pomeri 1000 kg, ima posebno veliki opseg kretanja. Aplikacija u Automatici koja uključuje sastavljanje delova baterije pomoću robota SR-3iA/U SCARA takođe će se baviti ovim rastućim tržištem.
Raznolika rešenja za zavarivanje će biti dodatna atrakcija za posetioce izložbe. FANUC partner LEVA Attendorn, na primer, planira da pokaže fleksibilan i optimalan odgovor na složene proizvodne izazove u okviru procesa montaže, dok će ćelija za zavarivanje partnera Demmeler biti usredsređena na intuitivno programabilni CRKS kolaborativni robot za automatsko zavarivanje. Drugi partneri, kao što su Vandelbots i voraus robotik, će demonstrirati teme poput programiranja „bez koda“ i Future Human Robot Interface. Na kraju, ali ne i najmanje važno, kompanija INperfektion će prikazati dvokomponentnu aplikaciju za lepljenje pomoću FANUC CRX-20iA/L i 3D vision sistema.

O FANUC-u
Kompanija FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača automatizacije za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT). Od leta 1956. je FANUC pionir u razvoju numeričko upravljanih mašina u automatizaciji industrije. Sa više od 260 lokacija FANUC-a po celom svetu i više od 8000 zaposlenih nudi FANUC mrežu prodaje, tehničke podpore, istraživanja u razvoju, logistiku i usluge za stranke.

Za više informacija obratite se na:
FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova
Telefon: +381222150324
Pišite na info@fanuc.rs
Domača strana: www.fanuc.rs

Zapratite FANUC na socijalnim mrežama: LinkedIN, Facebook, Instagram, Youtube

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.