Saradnja podržava ABB-ovu ambiciju da stanarima i vlasnicima nekretnina pruži otvorena i nezavisna tehnološka rešenja

  • Partnerstvo će unaprediti inovativno holističko upravljanje energijom radi smanjenja emisije CO2 i troškova energije u stambenim i komercijalnim zgradama
  • Pojednostavljena podrška na jednom mestu za proizvode i usluge za investitore i građevinske kompanije

 ABB i Samsung Electronics će kroz globalno partnerstvo ponuditi zajednički razvijene tehnologije koje omogućavaju uštedu energije, upravljanje energijom i povezivanje s inteligentnim internetom stvari (IoT) u stambenim i komercijalnim zgradama. Zgrade čine gotovo 40% svetske godišnje emisije CO2, a partnerstvo između dve kompanije stvoriće platformu za izgradnju dugoročnog odnosa za inovacije na pametnoj tehnologiji, pametnom upravljanju i pametnim uređajima.

 Korisnicima će biti omogućen širi pristup tehnologijama automatizacije zgrada i boljem upravljanju uređajima. Pametne kuće koriste umrežene uređaje i uređaje integrisane kroz centralizovan sistem kako bi uštedeli novac, vreme i energiju. Na primer, korisnici će sa svojim ličnim uređajima moći pratiti i kontrolisati brojne kućne aparate, detektore gasa i dima, sisteme za energiju, sigurnost i udobnost iz jedne aplikacije povezivanjem Samsungove aplikacije SmartThings s ABB-ovim rešenjima za automatizaciju zgrada. Između ostalog, uređaji kao što su mašina za pranje sudova i mašina za pranje veša mogu se ciljano koristiti tokom vremena smanjene potrošnje energije. Na taj se način postiže optimizacija opterećenja mreže i smanjenje troškova energije.

 Uz rešenja za automatizaciju zgrada, dve kompanije nastoje da prošire interakciju između HVAC proizvoda (grejanje, ventilacija i klimatizacija) i upravljačkog sistema prostora s promenljivim protokom rashladnog sredstva (VRF) kompanije Samsung Electronics i ABB-ovog komercijalnog i upravljačkog sistema HVAC-a.

 Mike Mustapha, predsednik ABB Smart Buildings divizije, izjavio je: “Zamišljamo budućnost u kojoj naši kupci mogu imati koristi od značajnih ušteda energije i smanjenja emisije CO2 daljim poboljšanjem pristupa potpuno integrisanoj i holističkoj tehnologiji pametnih zgrada. Partnerstvo s velikim vodećim tehnološkim liderom kao što je Samsung Electronics dodatno podržava ABB-ovu viziju i ponudu povezivanja celih zgrada s otvorenim rešenjima, te pružanje uvida u ukupnu potrošnju energije, uključujući elemente kao što je punjenje električnih vozila (EV). To ne samo da smanjuje carbon footprint iz izgrađenog okruženja, već pruža besprekorno i privlačno korisničko iskustvo.”

 Chanwoo Park, rukovodilac IoT poslovanja u Samsung Electronicsu, rekao je: „Ovde su dva dobavljača udružila snage kako bi pomogli građevinskim kompanijama i investitorima u njihovim projektima pametnih zgrada. Uz sva rešenja koja dolaze iz jednog izvora možete biti sigurni da će proizvodi neometano funkcionisati zajedno kako prilikom naknadnog opremanja postojećih zgrada tako i prilikom izgradnje novih. Budući da postoji samo jedna platforma za ceo sistem, korisnička usluga je takođe optimizovana.”


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.