schneider electric automatizacija invensys automatika.rs
schneider electric automatizacija invensys automatika.rsSchneider Electric kupuje kompaniju Invensys kako bi dodatno ojačao poziciju na polju automatizacije ali i u sektoru smart home rešenja i automatizacije zgrada i objekata. Kompanija Schneider Electric je vodeći svetski lider u upravljanju energijom, nudi integrisana rešenja kako bi energiju učinila bezbednom, pouzdanom, efikasnom i produktivnom na polju energetike i infrastrukture, industrije, data centara, građevinarstva i tržišta stambenih objekata. 
 

 Procenjuje se da je ugovor o kupovini kompanije Invensys oko 5 milijardi dolara, što je i potvrđeno iz predstavništva Schneider Electric u Parizu. Pregovori sa Upravnim odborom Invensys su početi pocetkom jula ove godine i još uvek su u početnoj fazi. Iz Schneider-a smatraju da će njihova nova investicija biti pravi pogodak i da će dodatno proširiti ponudu za sve veće interesovanje u industriji automatizacije zgrada, sistemima za upravljanje niskim i visokim naponima, kao i da bi postali vodeća kompanije za softvere koji bi dodatno unapredili poslovanje i omogućili još veću uštedu energije.
 
Schneider Electric-application automatizacija eaton invensys automatika.rs

 Predpostavlja se da bi kombinovani potrfelj bio još jedna pogodnost za Schneider Electric, a i mogućnost da ojača i proširi data centre sa cloud sistemima. Ovim pripajanjem, Schneider Electric, imaće priliku da ostane u korak ili obiđe neke od vodećih svetskih lidera u automatizaciji a to su Siemens, ABBRockwell Automation, Mitsubishi Electric, Eaton, Honeywell i Yokogawa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.