Hoće li se ovo zaista dogoditi? Ali izvršni direktor Tesle – koji takođe vodi svemirsku kompaniju SpaceX – se ”zabavljao” sa tom idejom tokom godišnjeg sastanka akcionara ovog proizvođača automobila.

 „Sviđa mi se način na koji razmišljate“, rekao je Musk odgovarajući na pitanje analitičara koliko će godina proći pre nego što Tesla otvori ”fabriku van planete”. ”Voleo bih da to vidim jednog pre nego što umrem. To bi bilo baš kul”.

 Musk nije naveo nikakve potencijalne koristi od izgradnje automobila na drugoj planeti, ali se pretpostavlja se da bi jedan od ciljeva bio smanjenje emisija iz proizvodnje na Zemlji. Džef Bezos, koji ima sopstvenu svemirsku kompaniju, Blue Origin, izrazio je interesovanje za premeštanje svih zagađujućih industrija u svemir.

 Musk je takođe upitan da li Tesla ima planove za još fabrika nakon što budu završene fabrike u Ostinu, Teksasu i Berlinu, a sam Musk je naglasio da je jako teško izgraditi fabriku. Rekao je da bi Tesla mogao da počne da traži lokacije već 2022.godine.

 Muskov cilj je bio da napravi vozila što bliže mestu gde će se prodavati. Zato je Tesla osnovao fabriku u Šangaju (da služi kineskom tržištu) i zašto gradi fabriku u Nemačkoj (da služi Evropi). Nije jasno kako bi sklapanje Tesle u svemiru olakšalo isporuku vozila na Zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.