Huawei je zadnje vreme odsečen od ”nekih” usluga, ali to vidi kao priliku, a ne kao nazadovanje. Najnoviji korak je osnivanje Laboratorije za inovacije u digitalnim finansijama i bezbednosti – Fin²Sec u Helsinkiju, Finska.

 Laboratorija će nastojati da odgovori na zahteve bankarskih, finansijskih i platnih usluga u Evropi, a Huawei je pozvao različite lidere industrije u tim oblastima da sarađuju. To uključuje panevropske banke, Fintechs i druge igrače u industriji. Takođe, laboratorija je donator Instituta za sajber bezbednost Helsinki-Aalto i blisko sarađuje sa Univerzitetom Alto.

 Fin²Sec laboratorija će delovati kao inkubator, razvijajući nove načine za poboljšanje bezbednosti za potrošače i pružaoce usluga, a ono što je jako bitno za krajnje korisnike da stvari bitu lake za korišćenje. Razmotraju se stvari poput korišćenja prepoznavanja glasa kao dodatne vrste biometrijske autentifikacije.

 Huawei već skoro deceniju vodi centar za istraživanje i razvoj u Finskoj, centar koji je pomogao u razvoju pouzdanih okruženja uz pomoć hardvera koja su kritična za usluge kao što su Huawei Pay, WeChat Pay, rešenja za autentifikaciju za Huawei telefone i ključeve automobila.

 Huawei razvija digitalni ključ za automobil kao primer aplikacije zasnovane na NFC protokolu koja vam omogućava da otključate i pokrenete automobil samo pomoću telefona. Ako vaš automobil podržava virtuelni ključ, možete da aktivirate funkciju iz aplikacije proizvođača (npr. myAudi i slične aplikacije).

 Centar za istraživanje i razvoj u Finskoj koji je pomogao u uspostavljanju laboratorije je takođe zaslužan za druge razvoje. Na primer, Huawei kaže da je centar odgovoran za ”nekoliko glavnih tehnologija kamera na našim pametnim telefonima”. Takođe je radio na tehnologiji ”spavanja” za Huawei uređaje i (u partnerstvu sa nekoliko univerziteta) razvio TruSport algoritam. Jedan od vođa projekta je dr Jan-Erik Ekberg, koji je proveo 18 godina radeći u Nokiji pre nego što se pridružio Huawei-jevim naporima za istraživanje i razvoj.

 Funkcija Digital car key radi na verziji softvera EMUI 9.1 i novijim.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.