vesti_naslovna_microchip_technology_elektronika_pic_mikrokontroleri_automatika.rs.jpgMicrochip Technology je najavio isporuku PIC mikrokontrolera za kompaniju Samsung Electronics, kojom će dostići magičnu brojku od 10 milijadri. Do pre 10 meseci Microchip je isporučio ukupno 9 milijardi 32-bitnih PIC32MX340F256 mikrokontrolera. Samsung je dugugodišnji kupac Microchip-ovih prizvoda kao što su 8-, 16-, 32-bitni PIC mikrokontroleri, analogni i interfejs IC, serijski memorijski EEPROM, RF pojačala snage, Flesh memorija i drugih.

  Ovo potvrđuje potrebu za stalnim rastom proizvodnje 8-, 16-, 32-bitnih PIC mikrokontrolera koji se odlikuju visokim performansama, malim utorškom energije i isplativošću.
  vesti_microchip_technology_elektronika_pic_mikrokontroleri_automatika.rs.jpg

  ”Pošiljka koja zaokružuje konačnu dosadašnju isporuku na 10 milijadri PIC mikrokontrolera je izvaredan uspeh, ovaj utovar je div u industriji elektronike kao što je i Samsung”, izjavio je predsednik kompanije MIcrochip Technology i CEO Steve Sanghi.
  ”Naša dugogodišnja saradnja sa Microchip Technology nailazi na obostranu korist, i mi smo veoma zadovoljni visokim performansama 32-bitnog PIC32 mikrokontrolera ”, izjavio je San Ryong KIm, podpresednik odeljenja za istraživanja i razvoj u Samsung Electronics i Digital Imaging Division. ”Mi smo imali čast da do sada primimo 10 milijardi PIC mikrokontrolera iz Microchip-a” .
  Microchip opslužuje više od 70 hiljada klijenata u preko  65 zemalja širom sveta. Više od 1.15 miliona razvojnih alata isporučeno je do dan danas, a partneri su sa više od 130 svetskih proizvođača. Pored toga, Microchip ima široku paletu od preko 800 8-, 16-, 32-bitnih PIC mikrokontrolera, i jedina su kompanija koja podržava sve svoje mikrokontrolere (MCU) i digitalne signalane kontrolere (DSC) sa jednim integrisanim razvojnim okruženjem – MPLAB X IDE, koje je sada open source i ima mogućnost razvoja preko Linux, Mac OS i Windows operativnih sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.