Microchip Technology je kupio HI-TEC Software, australijsku firmu koja proizvodi razvojne alate za ugrađene sisteme(embedded sistemi). Ova firma je najpoznatija po svojim ANSI C kompajlerima visoke performanse koji poseduju i optimizacione karakteristike koda. Takođe, HI-TEC je snabdevao Microchip svojim C kompajlerima za 8-bit, 16-bit i 32-bit mikrokontrolere kao i za dsPIC i DSC (Digital Signal Controllers) u poslednjih deset godina.

"Sada kada smo izvršili akviziciju HI-TECH kompanije, Microchip može ponuditi tržištu visoko efikasne kompajlere koji podržavaju sve Microchip-ove uređaje, od najmanjeg 8-bitnog PIC-a pa sve do najjačih 32-bitnih", rekao je potpresednik Microchipa.

Uslovi pod kojima je izvršena kupovina su poverljivi. U Microchipu smatraju da će im ovaj potez znatno povećati prihode.

HI-TECH-ove mušterije će nastaviti da kontaktiraju sa podrškom koja je postojala i pre njihovog pripajanja Microchipu. U cilju postizanja maksimalnog kvaliteta kompajlera za Microchip-ove proizvode, HI-TEC tim će se od sad usredsrediti samo na Microchip-ove proizvode. Podrška za ostale proizvode će postojati do isteka ugovora o njihovom postojanju.

Microchip nudi popust svim mušterijama HI-TECH-a od 20% na kompajlere koji se odnose na Microchip-ove proizvode i 50% na kompajlere koji se ne odnose na Microchip-ove proizvode, ovaj popust traje sve do 30. Septembra 2009. godine

Svi koji kupuju preko HI-TECH sajta od sad će moći da kupuju i kompajlere za Microchipove proizvode. Takođe svi koji imaju potrebe za podrškom obratiće se Microchip-ovoj tehičkoj podršci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.