vesti naslovna microchip technology logo automatika.rsMicrochip Technology je najavio PIC16LF1554/9 8-bitni PIC MCU (mikrokontroler) koji obuhvata dva nezavisna 10-bit 100K uzorka u sekundi analogno-digitalnih konvertora (ADC) sa hardverom Capacitive Voltage Divider (CVD) kao podrškom za kapacitivnu-touch detekciju. Ova ADC konfiguracija omogućava efikasniju akviziciju senzora i pomaže sa naprednim “osetljivost na dodir” tehnikama za izuzetno bučno okruženje, niskonaponskim aplikacijama, Matrix tastaturama i vodootpornim dizajnom.

microchip technology PIC16LF1554-9 MIC automatika.rs
 14- i 20-pinski PIC16LF1554/9 MCU-ovi kombinuju do 17 ADC kanala sa automatskim hardverskim CVD modulima za implementaciju kapacitivnog dodira i drugih primena front-end uzorkovanja sa minimalnim softverskim troškom. Ovi uređaji takođe uključuju do 14 KB Flash/512 bajta RAM-a, 32 MHz internog oscilatora, dva PWM modula, zajedno sa I2C, SPI i EUSART-om za komunikacije. Pored toga, oni su izuzetno niskonaponski (XLP) kompatibilni sa aktivnom i pasivnom strujom od 35 μA/MHz i 30 nA, za primene gde je održavanje energije od velike važnosti. Ove osobine, u kombinaciji sa niskim troškovima i malim dimenzijama, čine ga pogodnim za širok spektar primena u elektronskim potrošačima (na primer, daljinskim upravljačima, audio plejerima, dodatnoj opremi za mobilni telefon, malim kućnim aparatima, prenosivim uređajima kao što su slušalice, satovi i fitnes narukvice), medicini (npr. meračima krvnog pritiska i nosivim meračima otkucaja srca), automobilskom tržištu (na primer automobilskim unutrašnjim  kontrolama i upravljačkim panelima) i industrijskim tržištima (npr. RFID i senzorima), između ostalog.
 Microchip-ov potpun paket razvojnih alata podržava PIC16LF1554/9 MCU-ove, uključujući MPLAB® X integrisano razvojno okruženje (IDE), PICkit 3 (deo # PG164130,  47.95 $), MPLAB XC8 kompajler za 8-bitne PIC MIC-ove i MPLAB® Cod Configurator.
 PIC16LF1554 mikrokontroleri su dostupni za uzorkovanje i proizvodnju u 14-pinskim PDIP, TSSOP, SOIC i 16-pinskim KFN (4 x 4 x .9 mm) paketima, dok su PIC16LF1559 dostupni za uzorkovanje i proizvodnju u 20-pinskim PDIP, SSOP i QFN (4 x 4 x .9 mm) pakovanjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.