logo stmicroelectronics transport ebanking eid mikrokontroleri automatika.rsSTMicroelectronics“ – ST, globalni lider u oblasti poluprovodnikčkih komponenata, koji nudi široki spektar elektronskih aplikacija, otkriva sledeću generaciju sigurnosnih mikrokontrolera za saobraćaj, elektronsko bankarsto i aplikacije elektronske identifikacije, sa implementiranim najnovijim bezbednosnim konceptima. Ovi proizvodi se izrađuju u naprednoj 90nm-skoj tehnologiji u cilju poboljšanja bezbednosnih karakteristika i zadovoljenja zahteva standarda „Pametnih kartica“ u većini zemalja na svetu.

 Ovi uređaji su trenutno jedini na tržištu koji samostalno, automatski razlikuju ISO 14443 Tip-A i Tip-B beskontaktne čitače i komuniciraju koristeći odgovarajući komunikacioni protokol za svaki od njih. Ova karakteristika im omogućava izlaz na najvažnija tržišta, nudeći korisnicimo mogućnost stvaranja jednog softvera koji može da se koristi za bilo koji standard. ST nudi svojim korisnicima lak prelaz sa starih na nove sisteme čitača, uključujući i one sa jednim komunikacionim protokolom.
Nova ST23ZR familija sigurnostnih mikrokontrolera obuhvata dual interfejs koji podržavaju oba ISO 14443-A/B standarda za beskontaktne kartice, kao i ISO 7816-3 standard za kartice koje komuniciraju direktnim kontaktom. ST čipovi takođe podržavaju sve tehnologije koje su u ovoj oblasti trenutno najzastupljenije u svetu.

Skorašnje hakovanje transportnih memorijskih kartica dovelo je povećanja potreba za sigurnošću i podstakla korisnike na prelazak na sigurnije sisteme. Zemlje kao što su Koreja ili Kina, izabrale su prelazak sa sistema memorijskih kartica na sisteme sigurnosnih mikrokontrolerskih čipova, čime su otvorile veliko tržište za novi ST-ov ST23ZR/ZC sigurnostni mikrokontroler sa CC EAL5* sertifikatom.

stmicroelectronics transport ebanking eid mikrokontroleri automatika.rs
ST je u novim sistemima implementirao sve najnovije bezbednosne koncepte koristeći iste principe kao i na visoko bezbedonosnim procesorima za bankarstvo i kontrolu pasoša. Za razliku od konkurencije koja implementira softverski baziran sistem bezbednosti, ST-ov sistem bezbednosti je hardverski realizovan, koji pored veće pouzdanosti omogućava i znatno brži rad.

I beskontaktne i dual-interfejs familije proizvoda nude 8 Kbyte EEPROM memoriju za korisničke podatke.

Ključne karakteristike ST23ZR/ST23ZC familija proizvoda:

  • Poboljšano 8/16-sto bitna ST23 procesorsko jezgro
  • Mala potrošnja energije
  • 96 Kbyte korisnička ROM memorija
  • DO 8 Kbyte korisnički EEPROM
  • Hardverski baziran sigurnosni sistem (EDES, AES)
  • Podrška za ISO 14442-A i ISO 14442-B beskontaktni protokol
  • Podrška za sve bezkontaktne podatke od 106 kbps do 848 kbps.
  • Dual interfejs za kontaktne (ISO 7816) ili beskontaktne aplikacije

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.