naslovna_najmanji_mikrokontroleri_na_svetu_atmel_mikrokontroleri_elektronika_automatika.rs.jpg
naslovna_najmanji_mikrokontroleri_na_svetu_atmel_mikrokontroleri_elektronika_automatika.rs.jpgAtmel , jedan od vodećih proizvođača mikrokontrolera, objavio je početak proizvodnje flash AVR mikrokontrolera u, do sada, najmanje kućištu. Atmel ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 and ATtiny10 AVR mikrokontroleri dolaze u ultra malom 8-pinskom uDFN (micro-Dual Flat No-Lead, ili ultra-thin Dual Flat No-Lead) kućištu. Dimenzije ovog kućišta su 2mm x 2mm x 0.6 mm, a težina je manja od 8mg. Ovo kućište je 55% manje od najmanjeg kućišta koje se danas može naći na tržištu.
 

 
slika_najmanji_mikrokontroleri_na_svetu_atmel_mikrokontroleri_elektronika_automatika.rs.jpg   Mikrokontroleri u ovim kućištima biće pogodni za lagane uređaje malih dimenzija, kao što su mobilni telefoni, igračke, četkice za zube i druge portable elektronske uređaje.
 
   Ova familija mikrokontrolera je bazirana na Atmel-ovoj patentiranoj niskonaponskoj tehnologiji picoPower® koja omogućava da bilo koji AVR mikrokontroler funkcioniše sa potrošnjom od svega 650nA i sa manje od 100nA u power down modu. Ovi mikrokontroleri takođe sadrže bogat skup funkcija koje mogu da izvrše kod do 12 MIPS-a na 12MHz.
 
  "Manji, lakši, brži low-power mikrokontroleri iz Atmel-ove porodice ATtiny4/5/9/10 omogućavaju da se AVR mikrokontroleri integrišu u neke od najmanjih uređaja. Ovi uređaji se mogu ubaciti u unutrašnjost električnih provodnika i minijaturnih konektora, u glave štampača i druge aplikacije kao što su unutrašnje tkanine odeće i drugo", rekao je Ingar Fredriksen, AVR Product Marketing Director. "Pored toga što je 55% manji nego bilo koji drugi 6-/8-pin Flash mikrokontroler na tržištu, ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 i ATtiny10 isporučuju 6 puta veću brzinu obrade od najbržeg konkurenta".
 
   Atmel ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 i ATtiny10 su sada dostupni. Cene počinju od $0.52 za količine preko 10.000 komada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.