mathworks logo matlab amr stmicroelectronics uvodna automatika rsARM i STMicroelectronics su se udružili sa MathWorks kompanijom kako bi ponudili podršku embedded dizajna MATLAB-a i Simulink-a za ARM Cortex-M procesorske sisteme. Cilj ovog partnerstva je da dopusti programerima softvera da kreiraju svoje algoritme u MATLAB-u i Simulink-u i zatim usmere, integrišu, debaguju i testiraju te modele u PIL (processor-in-the-loop) simulaciji.

 Nazvan Embedded Coder, on generiše C kod koji se pokreće na STM32 razvojnoj ploči i sam dibager Keil mikrokontrolera i njegove razvojne opreme obrazuje interfejs direktno sa Simulink-om, dalje pojednostavljujući integraciju koda.

Cortex-M procesor

”Vođeni jakim korisničkim zahtevima vezanim za podršku MATLAB i Simulink sistema, razvili smo sposbnosti koje premašuju čist Cortex-M procesor tako što smo kreirali dodatne periferne blokove, što je pojednostavilo PIL proces,” kaže Michel Buffa, generalni direktor odeljenja za mikrokontrolere u STMicroelectronics.

Ovo će dozvoliti DSP standardnom alatu da se pokrene na CortexM procesoru STM32 mikrokontrolera.

arm cortex m4 mikrokontroler automatika rs ”Ova inicijativa dozvoljava programerima da jednostavno i efikasno razviju i iskoriste veliki broj modela pre nego što generišu optimalni kod za njihove Cortex projekte,” izjavio je Richard York, direktor Embedded Systems Marketing odeljenja, ARM.

Prema Paulu Barnard-u, marketing direktoru za automatizaciju dizajna, MathWorks, to je važan prvi korak u pružanju glatkog toka dizajna za inženjere koji koriste Model-Based Design u okviru MATLAB i Simulink sistema sa ciljem da razviju visoko optimizovani Cortex-M procesorski sistem.

Demonstracija novih funkcija je bila prikazana na Embedded World 2013 događaju u Nurembergu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.