indusoft web studio scada hmi automatizacija automatika.rs.jpg
indusoft web studio scada hmi automatizacija automatika.rs.jpgInduSoft Web Studio (IWS) je moćan softverski alat koji omogućava implementaciju najzahtevnijih SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) ili HMI (Human-Machine Interface) sistema za različite aplikacije u automatici. IWS radi pod Windows operativnim sistemom a može da se koristi na različitim uređajima.

 IWS je jedan od softverskih paketa koji obuhvata najveći broj zahteva za ovakvim sistemima, kombinujući jednostavnu implementaciju, velike mogućnosti, prateći najsavremenije trendove u oblasti automatike.

tablet indusoft web studio scada hmi automatika.rs Pri projektovanju i realizaciji nekog automatskog sistema, u zavisnosti od njegove prirode, a u slučaju potrebe za nekim SCADA/HMI sistemom ili prostom vizuelizacijom, projektant ima nekoliko opcija. Moguće je koristiti jednostavniji sistem kontrole sa već gotovom vizuelizacijom, takođe je moguće za različite vrste kontrole koristiti neki od odgovarajućih gotovih SCADA/HMI sistema u koji može da se ubroji i IWS, ili se u slučaju komplikovanijeg sistema, odlučiti za samostalnu izradu SCADA ili HMI aplikacije.

 Ako projekat zahteva nezavisnu SCADA/HMI kontrolu, ekonomski nije isplativa realizacije sopstvene, a pri tom dovoljno složenu da obična vizuelizacija ne rešava sve zahteve,  IWS je veoma zahvalan za korišćenje iz više razloga. Vrlo lako se prilagođava i komunicira sa bilo kojim sistemom za kontrolu (PLC, Embedded PC, IPC,…), jednostavan je za korišćenje, radi pod Windows operativnim sistemom, može da se implementira na različitim uređajima (sa Windows, Windows Embedded, Windows CE, Windows Mobile, iOS, ili Android operativnim sistemom) i sadrži gotovo sve korisničke kontrole koje se mogu zahtevati od takvog sistema u najvećem broju slučajeva. To znači da se aplikacija kreirana u jednom softveru može pokrenuti i koristiti gotovo na svim računarima sa različitim operativnim sistemima, na različitim tablet računarima uključujući i iPad, iPhone i ostalim smart mobilnim uređajima.

 Ono što je interesantno vezano za ovaj softverski paket je što se redovno održavaju besplatni webinar-i za veliki broj postojećih, kao i za svaku novu funkcionalnost koja se lansira, tako da svi zainteresovani mogu da se prijave i nauče dosta o ovom i sličnim sistemima uopšte. Na njihovoj prezentaciji takođe se mogu preuzeti trial verzije softvera, primeri različitih aplikacija i tutorijali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.