Industry 4.0

TiHive TechFrancuski startap TiHive, kompanija koja posluje u oblasti industrijskih IoT rešenja, dobila je 8.6 miliona evra od EIC Accelerator programa kako bi svojim korisnicima omogućili smanjivanje industrijskog otpada. U pitanju je šema Evropskog inovacionog saveta a u okviru Horizon 2020 programa.

Proizvođači koriste tehnologiju kompanije TiHive kako bi osigurali da njihovi proizvodi imaju odgovarajuće karakteristike i kvalitet i time smanjuju troškove za sirovine jer se smanjuje otpad i sve to u realnom vremenu. Pored smanjivanja troškova za same firme, prednosti imaju i korisnici kao i životna sredina. Kamera prati parametre materijala, kako one vidljive tako i one nevidljive golim okom i reaguje ukoliko odstupaju od optimalnih vrednosti. Njihov proizvod za kontrolu kvaliteta je zasnovan na teraherc svetlosti u kombinaciji sa AI algoritmom.

TiHive Team

Kompanije posluje već tri godine. U početku su imali poteškoća sa implementacijom svog biznis modela koji može da se primeni u raznim industrijama poput onih koji proizvode luksuzne proizvode, farmaceutskih, medicinskih i slično a trenutno su fokusirani na proizvode iz oblasti higijene i nege. Finansijska sredstva će biti korišćena za širenje po Evropi i SAD, izgradnje objekata za testiranje i laboratoriju kao i za zapošljavanje dodatnog kadra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.