national instruments logo uvodna automatika rs
national instruments logo uvodna automatika rsNational Instruments (Nasdaq: NATI) je danas predstavio Chameleon za NI CompactDAQ, softverski paket koji je razvio NI Gold Alliance Partner PVI Systems sa ciljem kreiranja gotovog rešenja za prikupljanje podataka sa NI hardverom, koji je jednostavan i intuitivan za instaliranje i rad. Ovakvii skalabilni sistemi mogu da se prošire na veliki broj kanala i da pri tome budu upravljani u okviru okruženja zasnovanog na konfigurisanju, tj. bez potrebe za programiranjem. Ovaj softver je dostupan na LabVIEW Tools Network.

Istaknute novine

  • Sa Chameleon- om, novim softverskim proizvodom razvijenim od strane PVI Systems a i podržanim od strane NI LabVIEW softvera za dizajniranje sistema, inženjeri mogu u roku od jednog minuta da prikupe i sačuvaju podatke, kao što su statički i dinamički signali iz nizova mikrofona, akcelerometara, mernih mostova, termo parova i drugih senzora bez potrebe za programiranjem.
  • Dostupan na LabVIEW Tools Network, Chameleon softver je projektovan da radi sa različitim NI CompactDAQ šasijama, uključujući nove samostalne sisteme. Ovaj sistem karakteriše ugrađeni Intel procesor sa dvostrukim jezgrom i memorija koja doprinosi visokim performansama procesiranja i logovanja u jednoj, prenosivoj šasiji.
  • Za potpunu prilagodivost sistema za prikupljanje podataka i logovanje, Chameleon pruža mogućnost korisnicima da kombinuju NI CompactDAQ sisteme sa LabVIEW softverom kako bi postigli najveći nivo fleksibilnosti.
ni chameleon sistem automatika rs Kombinacija Chameleon softvera i NI CompactDAQ platforme je idelana za različite strukturalne testove i aplikacije za monitoring, uključujući merenja pritiska i napora prilikom testiranja mlaznih motora, merenja transportnog opterećenja, prikupljanja podataka o naprezanju prilikom testiranje vozila, kao i za merenje vibracije za lučke strukture i avione. Chameleon je postigao dokazani uspeh u vojnim aplikacijama, kao što su Northrop Grumman Corporation i Raytheon BBN Technologies.

 “Korišćenjem Chameleon softvera zasnovanog na LabVIEW i DAQ softveru, moguće je meriti podatke sa senzora pritiska na više od 32 kanala i u isto vreme održavati vremensku sinhronizaciju podataka iz prelaznog skupa događaja u toku paljbe,” kaže Jeff Mazurek, direktor  prodaje u Raytheon BBN.

Karakteristike Chameleon softvera

  • Podrška za merenje napona, struje, temperature,  signala sa IEPE senzora i mernih mostova
  • Vizuelizacija velikog broja podataka u isto vreme, korišćenjem prethodno snimljenih podataka ili „live“ podataka
  • Skladištenje podataka lokalno u izvorne fajlove za tehničko upravljanje podacima kako bi se postigla jednostavna integracija sa LabVIEW ili NI DIAdem softverom
  • Predefinisani virtuelni kanali sa alarmima na virtuelnim ili realnim kanalima
  • Automatsko ažuriranje jednačina virtuelnih kanala, kao i brzine logovanja podataka
  • Usklađenost i integracija sa LabVIEW softverom za dodatnu fleksibilnost
Dodatni resursi

Chameleon za NI CompactDAQ: http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/210876

NI CompactDAQ platforma: http://www.ni.com/data

O National Instruments-u

 Od 1976. godine, National Instruments (www.ni.com) oprema inženjere i naučnike sa alatima koji ubrzavaju produktivnost, inovativnost i otkrića. Grafičko dizajniranje sistema, NI pristup inženjerstvu, obezbeđuje integrisanu softversku i hardversku platformu koja ubrzava razvoj sistema koji se koriste za merenja i upravljanje. Dugoročna vizija kompanije i fokus na unapređivanje društva kroz nove tehnologija podržava uspeh njihovih klijenata, zaposlenih, snabdevača i akcionara.


National Instruments,

Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
 
 
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

 
Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail:   ni.serbia@ni.com 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.