nikola tesla statua silikonska dolina automatika.rsOni koji smatraju delo Nikole Tesle za naš svet neprocenjivim rešili su da naprave WiFi hotspot, u Silikonskoj dolini, koji će predstavljati njegova statua. Statua Nikole Tesle, u prirodnoj veličini, biće izrađena u bronzi i delo je umetnika Terry Guyera. Statua će biti postavljena u Palo Alto kod Kalifornija Avenije u samom srcu Silikonske doline. Akcija prikupljanja sredstva traje do 2.juna i svi zainteresovani imaju priliku da učestvuju u izgradnji statue.

 01 nikola tesla statua silikonska dolina automatika.rsDa pojasnimo o čemu se radi. Statua Nikole Tesle će predstavljati WiFi hotspot koji nudi besplatan internet. Na ideju su došli Dorrian Porter (Northern Imagination) i Harold Hohbach, i nakon ostvarivanja kontakta sa lokalnim umetnim Terijem Guyerom dosli su do konačne ideje kako bi trebala da izgleda ova statua. Oni smatraju da je Nikola Tesla svojim pronalascima: sistemom prenosa električne energije, bezičnim prenosom energije i komunikacije, radio talasa, magnetizmom, X-zracima, radarom, robotikom, pogona motora aviona jedan od najzaslučnijih naučnika koji su svojim pronalascima doprineli mogućmost napredavanja i ugodnijeg zivota.

 Akcija prikupljanja sredstava traje još nekoliko dana, i kako smo već pomenuli potrebno je do 2.juna sakupiti 123 hiljade dolara kako bi počeli radovi i Statua Nikole Tesle ugledala svetlost kraj kompanija Google, Facebook, Zinga i mnogih drugih. Akcija sakupljanja sredstava pokrenuta je preko portala Kickstarter i do sada je sakupljeno nešto više od 42 hiljade dolara. Ovo je prilika da svi koji cene delo i zaostavštinu velikog naučnika daju svoj doprinos u ovoj akciji i privođenju projekta kraju.
 Kako bi došli do potrebnih sredstava napravljen je i crtani film u kome se Nikola Tesla raspravlja sa vodećim ljudima kompanija u Silikonskoj dolini o svojim idejama. Crtani film snimljen je kako bi se poslala poruka da ljudi preko Kikstartera doniraju novac za statuu Nikole Tesle.

Crtani film možete pogledati ovde.
Novac možete donirati na sledećem linku:
http://www.kickstarter.com/projects/dorrian/a-statue-of-nikola-tesla-in-the-silicon-valley

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.