naslovna pametna rasveta obnovljivi izvori automatika.rs
naslovna pametna rasveta obnovljivi izvori automatika.rsKompanija Paradox Engineering objavila je svoju pametnu platformu za upravljanje osvetljenjem koju je izabrao švajcarski grad Beliziona, kanton Tićino. Ovo je deo šireg pilot projekta čija je namera „opametiti“ grad, primenom novih i inovativnih tehnologija koje omogućuju ekološku održivost i energetsku efikasnost, pa će se na taj način omogućiti upravljanje i kontrola javne rasvete, zahvaljujući PE.AMI, otvorenoj standardnoj višenamenskoj platformi kompanije Paradox Engineering.

 Nakon što je 2011. godine Beliziona proglašena za Grad Energije, zbog posvećenosti energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine, čitav region radi na održivim rešenjima iz različitih oblasti: energetike, mobilnosti i životne sredine. Projekat je realizovan u tesnoj saradnji sa kompanijom AMB (Aziende Municipalizzate Bellinzona) i lokalnom samoupravom i podrazumeva značajnu modernizaciju javne rasvete, uz instalaciju više od 600 CREE LED uličnih svetiljki, kojima se upravlja daljinski, zahvaljujući PE.AMI platformi. Uz tehnologije PE.AMI standarda i potpunu interoperabilnost, podržavajući postojeću i gradeći novu infrastrukturu, uz mogućnost dodatnih aplikacija, ovaj projekat zadovoljava rastuće potrebe grada u pogledu energetike.

 „Izbor PE.AMI tehnologije je ponovo potvrdio orijentaciju Belizione i AMD-a ka inovacijama i tako ih postavio u grupu najvećih inovatora, dok bi krajnji rezultat bio proglašenje regiona Tićino Smart City dolinom“, izjavio je Gianni Minetti, izvršni direktor kompanije Paradox Engineering. „Švajcarska je vrlo brzo izbila na čelo među renomiranim inovatorima iz San Franciska i Pariza, pošto je naše rešenje izabrano kako bi doprinelo i njihovom ekonomskom razvoju.“

 Širom sveta, izazovi urbanizacije, politički okviri i planiranje održivog razvoja utiču na način kojim vlade i lokalne vlasti rešavaju pitanja javne rasvete. Lokalne i komunalne službe su u sve većoj potrazi za pametnijim rešenjima efikasne optimizacije javne rasvete zbog ogromnih mogućnosti smanjenja operativnih troškova i potrošnje energije. Pored toga, infrastruktura gradske rasvete je idealna za implementaciju gradske mreže koja bi omogućila višenamenske bežične aplikacije.

O PE.AMI platformi

 PE.AMI je izvorno bila višenamenska IPv6/6LoWPAN wireless mrežna platforma ultra niske snage, spremna za IoT (Internet of Things), posebno osmišljena i projektovana da podrži više Smart City aplikacija za upravljanje i kontrolu gradskih servisa kao što su javna rasveta, parking servis, daljinsko očitavanje brojila, upravljanje čvrstim otpadom i još mnogo toga. Nudeći superiornu skalabilnost i fleksibilnost, PE.AMI je zasnovan na otvorenim standardima i pruža potpunu interoperabilnost i nezavisnost bilo kog vlasničkog protokola i tehnologije.

O kompaniji Paradox Enineering

 Paradox Engineering je vrlo dinamična kompanija koja je odredila pravac kretanja značajnih tehnologija. Gradske i industrijske bežične senzorske mreže i globalne virtuelne mreže predstavljaju ključne komponente rešenja kompanije za bilo koju implementaciju koja se odnosi na Smart City, upravljanje energijom, daljinski monitoring, projekte telemetrije isl. Kompanija je osnovana 2005. godine sa sedištem u Švajcarskoj, i deluje kao pružalac rešenja i tehnologija po principu „ključ u ruke“, na globalnom nivou kroz konsolidovanu mrežu strateških partnera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.