Dodavanjem kućnih smart uređaja za automatizaciju u svoje vikendice, i nekretnine za izdavanje vlasnici mogu uštedeti dosta novca na računima za komunalne usluge, mogu povećati sigurnst svojih nekretnina i biće u mogućnosti da upravljaju osvetljenjem, sigurnosnim sistemom, HVAC-om i drugim uslugama pomoću svog mobilnog telefona.

 Ukoliko se vlasnici vikendica bave rentiranjem, veliki plus na sve to je taj što su potencijalni zakupci najverovatnije navikli na pametne uređaje u svojim domovima, i to traže kao jedan od uslova, kako bi se opredelili za određeni smeštaj na odmoru. Evo nekih od zanimljivijih smart uređaja koji donose pogodnosti i vlasnicima i zakupcima:

Pametne brave

 Kako više ne biste razmišljali o primopredaji ključeva zakupcima ili promeni brava zbog gubitaka ključeva, ugradnja pametnih brava je pravo rešenje. Pametne brave omogućuju vlasnicima kuća za izdavanje da kreiraju jedinstvene, privremene kodove za zakupce, plus, pošto se pametnim bravama može upravljati putem aplikacije na mobilnom telefonu, lakše je upravljati njima na daljinu. Interesantna stvar je što pametne brave možete povezati sa sistemom za osvetljenje, i podesiti da se svetla automatski pale, kada se glavna vrata otključaju i gase pri zaključavanju!

Unutrašnja i spoljašnja rasveta

 Uvođenje sistema pametne rasvete, ne samo da pozitivno utiče na smanjenje računa za struju već predstavlja i dodatni sloj zaštite. Kako bi vlasnici vikendica preventivno zaštitili svoje kuće od obijanja i lopova, mogu podesiti svetla tako, da iako kuća nije izdata i u njoj nema stanara, da se ostveljenje pali i gasi u određeno vreme.

Sigurnosni sistemi

 Ugradnja sigurnosnih sistema na kućama za izdavanje može biti malo nezgodnija. Potrebno je pre svega ispoštovati privatnost zakupaca, obzirom da većina sigurnosnih sistema ima mogućnost pregleda snimljenog sadržaja putem mobilne aplikacije.

Pametni termostati

 Poput pametne rasvete, i pametni termostati znatno utiču na smanjenje troškova energije, pogotovo kada su nekretnine za izdavanje prazne. Pomoću ovih uređaja možete podesiti određenu temperaturu u određenim prostorijama u određeno vreme u toku dana. Takođe, možete integrisati senzore na pokret, tako da kada se kretanje detektuje u nekoj prostoriji, termostat se uključuje i povećava ili smanjuje temperaturu po želji. Odlično je što se većina pametnih termostata može kontrolisati putem mobilnog telefona ili tableta, te se  mogu podešavati na daljinu.

Detektori dima i visokih temperatura

 Kako bi se zakupci osećali bezbedno, dodajte u vaše kuće za izdavanje pametne detektore dima i vatre. Na žalost, često postoji šansa da izbije požar, bilo od cigarete, fena, predugo uključene peći. Neki detektori mogu da se integrišu u sigurnosne sisteme koji obezbeđuju infromacije upozorenja u realnom vremenu, a te informacije se automatski šalju i na mobilnu aplikaciju vlasnika.

Pametni muzički sistemi

 Ukoliko želite da učinite vaše nekretnine privlačnijim za zakupce, definitivno treba da razmislite i o ugradnji pametnog muzičkog sistema. Postoje različiti setovi za distribuciju zvuka koji dolaze u paketu sa zvučnicima i ostalim modulima. Moguće je povezati mobilne telefone sa muzičkim sistemom i reprodukovati muziku sa svojih uređaja. Audio sistemi Leviton HiFi 2, 4 Zone ili 8 Zone Source Amplifiers su odlični sistemi koje možete uzeti u razmatranje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.