app controlhome android app home automation kucna automatizacija siemens automatika.rs
app controlhome android app home automation kucna automatizacija siemens automatika.rsKompanija Simens predstavila je aplikaciju za smart telefone pod nazivom „HomeControl“, sada je dostupna na šest jezika za sve uređaje sa Android platformom. Ova aplikacija namenjena je upravljanju automatizovanom tehničkom infrastrukturom objekata sa udaljene lokacije. Korisnici aplikacije mogu da prate i podešavaju energetski efikasan rad sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) u svojim domovima u bilo koje doba dana i noći. 


 Izdavanjem „HomeControl“ aplikacije za Android platformu Siemens je značajno proširio bazu potencijalnih korisnika budući da 68% smart telefona širom sveta radi na Android OS koji je razvila kompanija „Google“. Prvenstveno ova aplikacija bila je dostuna samo na uređajima kompanije „Apple“.

controlhome android iphone app home automation kucna automatizacija siemens automatika.rs

 Ova aplikacija korisnicima daje informacije u slučaju da sistem ne funkcioniše na efikasan način, odnosno ukoliko dođe do kvara aplikacija o tome obaveštava korisnika. Ova funkcija, koja se naziva energetski indikator, pomoću simbola različitih boja pokazuje korisniku šta je potrebno podesiti. Ukoliko „HomeControl“ pokazuje da postoji problem, najvažnija podešavanja mogu da se obave direktnim putem. „HomeControl“ neće nijedan korak preduzeti sam, već samo obaveštava smog korisnika koje su mu mogućnosti uštede enegrije. ova aplikacija je zamišljena tako i da Vam olakša kontrolu Vaših sistem, primera radi, grejanje se može uključiti i pre povratka sa godišnjeg odmora, a zaboravljena roletna može se spustiti iz bilo kog dela sveta na kome se korisnik nalazi.

 Aplikacija kompatibilna je sa Simensovim uređajima za kontrolu sistema grejanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC) tipa „Synco 700“, „Synco living“, „Albatros“ i „Sigmagyr“. Preduslov za njeno korišćenje je instaliranje mrežnog servera „Synco OZW772“ ili „OZW672“. Za upravljanje sistemom sa udaljene lokacije nije potrebno njegovo dodatno konfigurisanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.