robotstudio abb robotika automatika.rsRobotStudio je softver koji korisnicima nudi mnoštvo olakšanja pri simulaciji i programiranju. Softver ima i blioteku od preko 50 industrijskih robota uglavnom antropomorfne konfiguracije dok postoje i par paralelnih. Mogu se naći različitih karakteristika, sa težinom od 5kg pa sve do 500kg, a isto tako sa domašajom od 0,81m pa do 3,2m. Najnoviju verziju RobotStudia možete naći na oficijalnom sajtu kompanije ABB-a.

S
imulacija nam omogućuje da bilo koji deo našeg offline programiranja možemo videte ”fizički” i tako isparavimo eventualne greške. Pored velikog broja ABB robota, programer može simulirati kompletnu liniju u kojoj se ne nalaze samo roboti već i transportne trake, prese i sve potrebne mašine kako bi finalni proizvod imao najbolji kvalitet.
 
 Ovde možete videti proces proizvodnje rezervoara za gorivo gde jedan robot opslužuje nekoliko mašina pa i druge robote koji vrše odsecanje, zavarivanje, obeležavanje. Još jedna od prednosti ovog softvera je mogućnost programiranja paralelnog rada robota.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.