vesti_naslovna_microchip_technology_logo_automatika.rs.pngMicrochip Technology ima novo, jeftino rešenje za projektovanje sa Microchip-ovim 16-bitnim PIC24H mikrokontrolerima i dsPIC33F DS kontrolerima (DSC), u kompaktnom 20×76 mm kućištu. Sa cenom od 24.99 $, Microstick nudi integrisani USB programator/debager koji skraćuje vreme učenja. Kao odlika maksimalne fleksibilnosti, Microstick može da se koristi samostalno ili uključen u prototipnu pločicu.

  Mnogi inženjeri, pedagozi, učenici i ljudi kojima je ovo hobi očekuju jeftino rešenje za rad i otklanjanje grešaka koda na 16-bitnim mikrokontrolerima i DSC-ovima. Pored svojih drugih prednosti, Microstick je popunjen sa adaptiranim mikrokontrolerom koji se može lako zameniti. Radi sa PIC24HJ64GP502, što je najveći učinak 16-bitnog mikrokontrolera u industriji, i sa dsPIC33FJ64MC802 DSC-om, koji neprimetno uklapa DSP i MCU resurse u jednu arhitekturu. Softverska podrška obuhvata istovetno besplatan MPLAB (R) Integrated Development Enviroment (IDE) i softverske biblioteke koje rade sa svim Microchip-ovim 8/16/32-bitnim PIC (R) mikrokontrolerima i DSC-ovima. Pored toga, dsPIC33F DSC je podržan od strane besplatne demo verzije Microchip-ovog uređaja Blocksets za MATLAB (R) jezik i Simulink (R) okruženje, koji rade bez problema u okviru MPLAB IDE.

Ova kombinacija jeftinih alata i besplatnog softvera pruža vodeću platformu za eksperimentisanje i razvoj pametnih senzora i niz drugih kontrolnih aplikacija.

“Microstick je odličan za svakoga kome je potrebno kompletno, jeftino razvojno rešenje za rad sa najvišim dostupnim 16-bitnim mikrokontrolerima”, rekao je Derek Carlson, potpredsednik grupe  Microchip Development Tool. “Naš tim je radio sa univerzitetskim profesorima kako bi se osiguralo da se ova pločica lepo uklapa u njihove programe, ali prednosti ove platforme  dosežu  širok spektar projektanata koji žele da počnu sa razvojem embedded sistema.”
   Microstick za dsPIC33F i PIC24H (deo # DM330013) je danas dostupan za 24.99 $ svaki, na http://www.microchip.com/get/3PXP.  Oba mikrokontrolera,  i dsPIC33FJ64MC802 i PIC24HJ64GP502  su uključena u komplet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.