schneider_electric_logo_induktivni_senzori_vesti_automatika_industrija.gif
schneider_electric_logo_induktivni_senzori_vesti_automatika_industrija.gifSrednjenaponsko razvodno postrojenje iz Schneider Electric-a je sa gasom izolovanim sabirnicama i metalom oklopljeno. Sigurnost u elekrične instalacije, a naročito u napajanje na srednjem naponu omogućeno je srednjenaponskim razvodnim postrojenjem Cgset. Sa Cgset ćelijom možete iskoristiti najveći deo utrošene energije. Ugradnjom CGset-a imate održavanje od 5 časova koje će biti dovoljno da postrojenje 30 godina obezbeđuje konstantan visok nivo performansi tokom kompletnog životnog veka postrojenja.
 
 

Ono nam omogućava da postignemo neprekidnost procesa, sigurnost i bezbednost, kao i optimalnost sa stanovišta ulaganja i očuvana životne sredine. Projektovan je za primenu u primarnoj distribuciji i u saglasnosti je sa IEC standardima. Njegove karakteristike (40kA/36kV/2500A) omogućuju primenu Cgset postrojenja u raličitim sektorima.
 
 
Dostupnost električne energije (obezbeđuje neprekidnost procesa)
 cgset_srednjenaponsko.jpg

Projektovan za visoke performanse. CGset je gasom izolovano, metalom oklopljeno postrojenje sa jednostrukim, ili dvostrukim sistemom sabirnica. Usaglašen je sa standardom IEC 62271-200.
 
Izuzetna otpornost na teške uslove rada. CGset, zahvaljujući izolaciji gasom, je u potpunosti otporan na koroziju, veliku vlagu i zagađenja, obzirom da delovi pod naponom nisu u kontaktu sa spoljašnjom sredinom.
 
Održavanje je svedeno na minimum. CGset je projektovan tako da zahteva proveru jednom u pet godina počevši od trenutku puštanja u rad. Za vreme životnog veka od 30 godina nije potrebno više od 5 časova održavanja i to samo radnog mehanizma na svakoj od ćelija.
 
Proširenje pod naponom. Zahvaljujući modularnom dizajnu, postrojenje sa dvostrukim sistemom sabirnica se može proširiti pod naponom ne ugrožavajući napajanje potrošača.
 
 
  Sigurnost i bezbednost
 
Projektovan da obezbedi visok stepen zaštite. CGset je metalom oklopljeno i gasom izolovano postrojenje, zaptiveno do kraja životnog veka. Onemogućen je dodir delova pod naponom radi maksimalne bezbednosti. Blokada upravljačkih uređaja sprečava rizik od pogrešne manipulacije. Mehanički izvedeni indikatori (otvoreno/zatvoreno) su u potpunosti pouzdani.
Oprema za zaštitu. CGset sadrži mikroprocesorske zaštitne releje tipa Sepam radi efikasne zaštite i nadzora postrojenja. Pomoću ovih zaštitnih uređaja CGset može da komunicira sa zaštitom i uređajima za daljinsko upravljanje u transformatorskim stanicama (srednjenaponskim i visokonaponskim) i dispečerskim centrima.
 
Oprema koja sadrži kompletan sistem zaštite.
cgset_srednjenaponsko_razvodno_postrojenje_energetika_automatika_schneider_electric.jpg
 
 
Optimalna ulaganja
 

Ušteda prostora. Zaptiveno postrojenje i izolacija sabirnica gasom omogućuju da korak ćelije bude veoma mali čime su ukupne dimenzije postrojenja značajno smanjene. Ova prednost je naročito primetna na višim naponskim nivoima.

Ušteda vremena. Rukovanje ovim postrojenjem je moguće posle kratke obuke obzirom da je dizajn veoma jednostavan. Održavanje je svedeno na minimum. Postrojenjem je moguće daljinski upravljati što znaćajno smanjuje vreme i efikasnost izvršenja operacije. Pored svega nabrojanog, postrojenje u varijanti sa dvostrukim sabirnicama je moguće proširiti pod naponom, bez prekida rada.
Zaštita životne sredine. Fabrika u kojoj se proizvodi CGset je sertifikovana prema standardu ISO 14001, a proizvod je projektovan koristeći program EIME (Environmental Information & Management Explorer), koji daje prednost korišćenju materijala koje je moguće reciklirati (96%). Gas se, nakon obrade od strane stručnjaka, može ponovo koristiti u našoj fabrici.
 
Neke od karakteristika:

  • Posebno pogodan za tržišta energetike, infrastrukture i industrije, CGset je razvijen na osnovu Schneider Electric iskustva dugog 80 godina,
  • Podnosivost na unutrašnji luk prema standardu IEC 62271-200 obezbeđuje potpunu zaštitu izvršioca i smanjuje posledice eventualne štete na opremi,
  • 200 000 GIS ćelija je do sada instalirano širom sveta,
  • Ćelije je moguće reciklirati 96%. 
cgset_srednjenaponsko_razvodno_postrojenje_energetika_automatika.jpg
 cgset_postojenja_energetika_automatika_elektronika_schneider_electric.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
Dvostruke, gasom izolovane sabirnice = visoka pouzdanost              Proširenje postrojenja je moguće izvesti pod  naponom
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.