Imamo priliku da Vam prikažemo nešto jedinstveno, nešto za šta se slobodno može reći da je budućnost dobijanja električne energije iz obnovljivih izvora. Za sebe kažu da je prva ”Inteligentna elektrana” a jednostavno se zove SmartFlower.

 Ova solarna elektrana ima izgled kao cvet i svoje latice razvija sa prvim jutranjim zracima. Nakon razvijanja i postavlanja u radni položaj ”cvet” prati Sunce i tako sakuplja najveću moguću količinu solarne energije koju pretvara u električnu. Usled zalaska Sunca ova elektrana sakuplja svoje latice i zatvara se u mirni položaj sve do jutarnjih sati.

 SmartFlower može da proizvede i do 40% više električne energije od klasičnih panela. Godišnja proizvodnja se kreće od 4000 do 6200kWh što je dovoljno za jednu četvoročlanu porodicu za svakodnevnu potrebu. U razvijenom stanju je visoka skoro 5 metra a noću i usled lošeg vremena kao što je kiša ili jak vetar se kompletno sklopi.

 Mobilnost SmartFlower-a čini ga efikasnijim od tradicionalnih krovnih solarnih sistema, dok je njegov dizajn vrlo estetski, privlačan i diskretan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.