IRB 5500 automatika.rs
IRB 5500 automatika.rsAston Martin je na velikom dobitku zahvaljujući visoko kvalitetnoj završnoj boji, koja je usledila nakon uvođenja četiri ABB IRB 5500 zidna robota u proces nanošenja osnovnog i završnog sloja boje kabine. Sa svojom velikom radnom oblogom, roboti boje kompletno telo automobila, pokrivajući kako šasiju tako i prednje i zadnje branike.
 
 
 

 “IRB 5500 je idealan za ove namene”, komentariše Robert Low, Account Manager za ABB robotičko poslovanje. “Robot ima najduži domet u svojoj klasi sa odličnom tačnošću putanje i kombinuje se sa ABB RB1000 elektrostatičkim raspršivačem kako bi se postigla ravnomerna distribucija boje preko površine automobila, postižući i konzistentno visok kvalitet kao i svođenje na minimum količine boje koja je potrebna.”
 
novi sjaj Aston Martin automobila automatika.rs

 ABB-ov Integrated Process System (IPS), procesni sistem zatvorene petlje, obezbeđuje da i pokreti robota i upravljanje procesom bojenja budu precizno koordinirani kako bi obezbedili optimalan kvalitet. Za završni sloj, RB1000 se koristi u svojoj verziji ketridža obezbeđujući potrebnu izolaciju visokog napona koji se nanosi direktno na kapljice vodenih boja. Sistem obezbeđuje da je svaki ketridž s bojom napunjen samo potrebnom količinom farbe, tako da se rasipanje uvek svede na minimum.

 “IRB 5500 robot u kombinaciji sa RB1000 rasprskivačem predstavlja najbolji način da se ispune Aston Martinovi zahtevi”, komentariše Low. “ABB-ova vodeća tehnologija na tržištu pomaže Aston Martin-u da postigne kvalitet svetske klase u završnom bojenju. Dodatnim pojačanjem inženjera ABB-a, koji je ostao na licu mesta da pomogne Aston Martin-u u prva tri meseca realizacije projekta, obezbeđena je obimna obuka proizvodnih inženjera, kao i da bude pri ruci za tehničku podršku.”

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.