naslovna vesti_srbija_slovenija_seminari_lab_view_vesti_ni_online_national_instruments_flex_rip_platforme__automatika.rs
naslovna vesti_srbija_slovenija_seminari_lab_view_vesti_ni_online_national_instruments_flex_rip_platforme__automatika.rsNaš besplatni online seminar je sjajan način da naučite o prednostima koje donosi FPGA (Fieldprogrammable Gate Arrays) u test sistemima i namenskim aplikacijama, kao i o FlexRIO karticama baziranim na PXI tehnologiji. Ovaj online seminar će držati Sofija Poledica, naš inženjer tehničke podrške, na srpskom jeziku. Pitanja ćete moći da postavljate tokom i nakon jednočasovne prezentacije našeg stručnjaka.
 

vesti srbija_slovenija_seminari_lab_view_vesti_ni_online_national_instruments_flex_rip_platforme__automatika.rs

Teme online seminara:

  1. Osnove FPGA tehnologije. FPGA (field-programmable gate array) predstavlja integrisano kolo (IC) koje može biti programirano nakon proizvodnje, što omogućava definisanje funkcionalnosti ovog čipa prilagođene sopstvenim potrebama. Prvi deo prezentacije će opisati koncepte koji su osnova za razumevanje FPGA tehnologije. To će uključiti diskusiju o glavnim blokovima na FPGA čipu kao što su logički blokovi, programabilne veze i ostali.
  2. NI FlexRIO platforma.  U drugom delu seminara dobićete uvid u neke od karakteristika FPGA-a kao što su: paralelizam, visoka pouzdanost, kako ove osobine utiču na test aplikacije, kao i uvid u programiranje sa FlexRIOplatformom. Iskusićete kako primenjene tehnologije, kao što je peer-to-peer transfer podataka, donose fleksibilna rešenja kod naprednih aplikacija.
     
  3. Prednosti FPGA-a u namenskim aplikacijama.  Na kraju prezentacije naučićete kako se FlexRIO platforma nosi sa zahtevnim delom razvoja hardvera prilagođenog sopstvenim potrebama, uvodeći posredno digitalnu infrastrukturu. Pomoću prednosti koje donosi FPGA tehnologija, ne morate da razvijate hardver na tradicionalni način pošto ga možete definisati kroz softver. Na ovaj način, možete se na primer fokusirati na razvoj DSP i mernih algoritama ili na implementaciju digitalnih.
     

Seminar se održava 8.decembra 2011.godine od 14:00 – 15:00.

 Prijavite se.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.