naslovna 5 festival nauke padam na pamet vesti automatika.rs
naslovna 5 festival nauke padam na pamet vesti automatika.rsPeti festival nauke, pod sloganom “Padam na pamet” biće održan narednog vikenda, tačnije 2, 3. i 4. decembra u Beogradu. Festival će biti održan na četiri različite lokacije, a posetioce očekuje bogat i raznovrstan internacionalni program. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Centra za promociju nauke, a generalni sponzor je, kao i prethodnih godina, Mobilna telefonija Srbije.

 Ove godine, Festival nauke biće održan na lokacijama Robna kuća “Kluz” u Masarikovoj ulici, Studentski kulturni centar, Teatar Bojan Stupica i Galerija Narodne banke Srbije. Festival nauke će posetiocima predstaviti 250 mladih naučnika, 30 predavača, 25 zanimljivo obrađenih naučnih oblasti, brojne goste iz inostranstva, eksperimente uživo, radionice za najmlađe kao i neraskidivu vezu između nauke i umetnosti.

slika 5 festival nauke padam na pamet vesti automatika.rs

 Korak napred u odnosu na prošlogodišnji Festival nauke napravljen je bogatim i raznovrsnim internacionalnim programom koji ove godine okuplja brojne naučnike i umetnike iz nekoliko evropskih zemalja. “Nauka bez prestanka“, “Naučno-fantastična bina“, “Daje se na znanje“, “EksperTinejdžeri“, “Sutra i Naučne igraonice” su programske celine koje će publici predstaviti više od 300 mladih naučnika iz 31 naučne institucije iz Srbije, ali i Austrije, Švajcarske, Amerike, Francuske, Hrvatske, Švedske i Estonije.

 Ove godine u program festivala nauke uvedene su i debate koje će se voditi na teme ima li smrti posle života, da li se u genima krije naša nacionalnost, a najviše se očekuje od debate “Nauka vs. religija”.

 Radno vreme svih izlagačkih prostora je od 11 do 20 časova. Ulaznice su u prodaji, po ceni od 380 dinara, a jedna ulaznica važi za po jedan ulazak na sve četiri lokacije. Za grupe sa preko 15 posetilaca, cena ulaznice je 300 dinara dok deca do 5 godina ne plaćaju ulaz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.