naslovna electrodroid_aplikacije_za_android_android_market_automatika.rs_2
naslovna electrodroid_aplikacije_za_android_android_market_automatika.rs_2U ovom članku ćemo vam predstaviti jednu Android aplikaciju namenjenu ljudima koji se bave elektronikom ili elektrotehnikom uopšte. Reč je o aplikaciji ElectroDroid, moćnoj kolekciji elektroničarskih alata koji nam mogu olakšati svakodnevni rad. Pored alata tu su i mnogobrojne tabele sa različitim podacima o npr. komponentama, svojstvima materijala itd. Aplikacija je potpuno besplatna i može se preuzeti sa Android Marketa.


 Aplikacija se sastoji iz tri dela. Prvi deo nosi naziv “Calculators“. Ovde se se mogu vršiti razna izračunavanja. Svakako, najbitnija opcija ovog dela je kalkulator vrednosti otpornika na osnovu boje prstenova. Tu se nalaze i drugi alati za računanje raznih stvari kao što su: otpornost SMD otpornika, parametri R-L-C filtara, parametri komponenata pri upotrebi podesivog stabilizatora LM317 ili integrisanog tajmera NE555. Takođe, neke od opcija su i izračunavanje disipacije snage, ili izračunavanje širine vodova pri projektovanju PCB-ova.

slika electrodroid aplikacije za android automatika.rs
 Druga celina aplikacije je “Pin-out” i tu se može naći veliki broj raznih konektora, sa slikama, rasporedom pinova i njihovom namenom. Pored toga, ovde možete pronaći i različite podatke i parametre standarda čiji ste konektor izabrali, kao što je npr. dužina kabla koju izabrani standard podržava i sl. Između ostalog, ovde možete naći konektore koji se koriste kod USB, paralelnog i serijskog porta. Tu su i konektori za prenos zvučnog signala kao i video signala (VGA, DVI, S-Video, SCART, HDMI) i mnogi drugi.

 Treću i poslednju celinu čini polje “Resources” gde se nalaze razne tabele (npr. tabele standardnih otpornika i kondenzatora i ASCII tabela), kao i tabele logičkih kola ili tabele IC kola serija 74xx i 78xx. Tu je još mnogo drugih, veoma korisnih stvari. Takođe u ovom delu postoje i linkovi ka internetu gde se nalaze veće baze komponenata.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.