Kompanija Samsung dobila je odobrenje od California DMV-A (kalifornijskog odeljenja za motorna vozila) da započnu testiranje bespilotnih, autonomnih vozila na javnim državnim putevima.

 Sektor za razvijanje bespilotnih vozila, u Kaliforniji je prebukiran. Već predstavlja “dom” za Waymo/Google, GM, Apple, Tesla, Bosh, Baidu, BMW, Lyft, Daimer, Nissan, NVIDIA, Delphi i mnoge druge.

 U maju mesecu, Samsung je dobio odobrenje za testiranje automobila u Severnoj Koreji, koristeći softver prilagođen Hyundai vozilima. To zvuči čudno, jer Samsung poseduje gotovo 20% Renault Samsung Motors-a, koji je deo alijanse Renault – Nissan, koja je četvrti najveći proizvođač automobila u svetu. Nissan takođe ima odobrenje za testiranje automobila u Kaliforniji. Ali 2015. godine, Samsung je najavio novu diviziju koja bi se fokusirala na softver za automatsko pokretanje automobila, a ne za stvaranje celog vozila.

 Prilično je zanimljiva činjenica, da skoro svaka kompanija koja se bavi autoindustrijom, ima za cilj da razvija autonomnu vožnju/bespilotna vozila. Postavlja se pitanje, koliko će ovih kompanija završiti posedovanje udela na tržištu za deceniju ili dve? Jedna od njih? Nekoliko od njih? Sve one?!

 Takođe, ne zaboravimo, da je i kompanija Samsung jedan od vodećih svetskih proizvođača akumulatora, koji nudi akumulatore za BMW električne automobile, neke od Daimlerovih (Mercedes-Benz), Poršeovih i za Fiat 500e.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.