Broj povezanih IoT (Internet Of Things) uređaja će rasti u proseku 12% na godišnjem nivou, sa 27 milijardi ove godine na 125 milijardi do 2030. godine, prema najnovijim istraživanjima HIS Markit-a.

 E-knjiga ”Internet stvari: Pokret, ne tržište” objašnjava kako IoT stvara konkurenciju transformisanjem svakodnenih poslovnih praksi i novim mogućnostima. Očekuje se da će se u narednih 15 godina, svetske razmene podataka povećavati na godišnjem nivou od 20-25% do otprilike 50%.

 Jenalea Howell, direktorica sektora za istraživanje i razvoj IoT povezanosti i projekata pametnih gradova iz HIS Markit-a kaže da razvijanje IoT pokreta utiče na sve faze industrijske i gotovo sve tržišne oblasti – od sirovina, do proizvodnje a potom i distribucije, pa čak i potrošnje finalnih proizvoda. Dešavaju se velike promene u načinu na koji ljudi vrše integraciju sa mašinama, informacijama i čak jedni sa drugima.

 U međuvremenu, istraživanja iz kompanije Gartner pokazuju da će isporuke računara, tableta i pametnih telefona biti povećane na globalnom nivou 2% godišnje, što će učiniti 2018.godinu, godinu najvećeg porasta posle 2015. godine. Istraživanja takođe pokazuju da će isporuke konvencionalnih računara doživeti pad od 4,4% dok će isporuke smart telefona biti u porastu od 2,4%.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.