Uz Huavei P30 seriju pametnih telefona i već instaliranim EMUI 9.1 OS dobili smo pored impresivnih fotografija i automobilski ključ, funkciju koja vozačima određenih Audi vozila, uključujući i novi E-Tron električni krosover, omogućava da tradicionalne ključeve ostave kod kuće.

 Huavei i Audi postigli su saradnju, bez potrebe za fizičkim ključem automobila, da mobilnim telefonom izvršavaju niz akcija kao što su zaključavanje brave, pokretanje motora, zaključavanje automobila, deljenje ključa od automobila.

 Ukoliko dođe do gašenja telefona, vaš telefon se i dalje može koristiti kao ključ vašeg automobila u roku od 24 sata od isključivanja zbog slabe baterije. Podaci digitalnog ključa se čuvaju u sigurnosnom čipu uređaja i ne mogu se kopirati.

KAKO AKTIVIRATI HUAVEI Digital Car Key?

1. Otvorite Podešavanja (Settings)
2. Idite na Povezivanje uređaja> NFC (Device connectivity > NFC)
3. Uključite NFC (Enable NFC)
4. Podesite podrazumevanu aplikaciju za plaćanje na aplikaciju vašeg proizvođača automobila.

KAKO KORISTIMO DIGITALNI KLJUČ?

Kako otključati automobil:

 Da biste ga otključali, morate držati samo svoj Huavei uređaj blizu kvake na vratima automobila. Da biste otključali automobil, držite NFC područje vašeg telefona u blizini ručke vrata vašeg automobila. Ekran može biti uključen ili isključen.

Kako zaključati automobil:

 Da biste zaključali automobil, zatvorite vrata nakon što izađete i držite NFC područje vašeg telefona u blizini vrata vašeg automobila.

Kako deliti ključ od automobila:

 Možete podeliti više sekundarnih ključeva drugima i opozvati ih u bilo kojem trenutku iz aplikacije vašeg automobilskog proizvođača. Broj, način deljenja i upotreba deljenih ključeva zavise od modela vašeg automobila.

KAKO SVE TO FUNKCIONIŠE?

 Ključ na mobilnom telefonu Huavei koriste CCC1 Digital Key 1.0 standard. Na osnovu NFC tehnologije i tehnologije šifriranja, ključ i logika algoritma se čuvaju u hardverskom čipu i neće im pristupati i kopirati treći programi. Efikasno štite sigurnu upotrebu tastera mobilnog telefona. Može se reći da je sigurnost ključa digitalnog automobila jednaka IC bankovnoj kartici.

 Da biste koristili ovu funkciju, morate imati Huavei uređaj na kome minimum imate OS EMUI 9.1. Ovde proverite kompatibilnost vašeg uređaja OVDE. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.