ncr-bankomat-automatika.rsNCR vraća lični kontakt s blagajnikom nazad na bankomat pomažući bankama da produže radno vreme, odnosno prošire set usluga koje mogu pružiti klijentima putem bankomata. Nova tehnologija koju je NCR implementirao na svom multifunkcionalnom bankomatu omogućava uspostavu dvosmerne video komunikacije između korisnika bankomata i bankarskog službenika. 

 Ovakva komunikacija će omogućiti bankama efektivno produženje radnog vremena kroz asistenciju i savetovanje klijenata, te daljinsko izvršavanje određenih bankarskih transakcija. Komunikacija se za sada obavlja na engleskom i španskom jeziku, a u budućnosti će biti dodati i drugi jezici.
 Tokom korišćenja bankomata korisnici mogu birati između upotrebe standardnih funkcija bankomata ili izabrati upotrebu interaktivnog blagajnika, kako bi izvršili neku  transakciju u interakciji sa živom osobom. Visoka sigurnost i efikasnost izvršavanja transakcija na ovakav centralizovan način bankama omogućava pružanje širokog spektra usluga 24 sata na dan i na mestima gde banka nema svoju poslovnicu.
NCR trenutno imа оkо 350 оvih intеrаktivnih bаnkоmаtа u službi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.