Bruklinski park u Njujorku postaje još zeleniji – zahvaljujući postrojenju za punjenje električnih vozila (EV), na solarnu energiju, prvi ove vrste u Njujorku.

 Bruklinski park već je proširen brojnim zelenim površinama sa bujnom travom, čineći ga odličnim mestom za lokalno stanovništvo i turiste, da uživaju u fantastičnom pogledu na Manhattan u prirodi, a ova EV stanica za punjenje je najnoviji i jedinstven dodatak ovom parku.

 Ova EV stanica za punjenje, dodeljena je Njujorku na poklon od strane kompanije Beautiful Earth Garden (BE), koja se bavi obnovljivim izvorima energije. Gledajući odlične rezultate koje stanica za punjenje EV stvara u Bruklinskom parku, iz BE kompanije se nadaju da će i ostali parkovi i kompanije takođe preuzeti inicijativu i postati malo svesniji o svojoj okolini i ekološkim problemima. Sada je pravo vreme da se upotreba fosilnih goriva smeni sa čistim i prirodnim izvorima energije.

 EV stanicu za punjenje električnih vozila, čine dva spojena kontejnera za transport, na čijem krovu se nalaze solarni paneli koji generišu solarnu energiju i prenose je u akumulatore radi skladištenja. Proizvode oko 5,6 kW snage, što je dovoljno da se napune pet električnih servisnih vozila u parku, električan automobil u punoj veličini i da se pokriju potrebe u malom domaćinstvu na dnevnom nivou. Samo uvođenje jedne ovakve stanice smanjiće troškove parka za oko 200,000 dolara koji su ranije odlazili na troškove benzina.

 Izbor električnih servisnih vozila parka, a ne tradicionalnih, takođe će smanjiti približno 530 tona emisije ugljen-dioksida na godišnjem nivou. Ono što je takođe velika predlnost ovih EV stanica, je u tome što su lako prenosive, i za svega 24 sata se mogu ponovo montirati na drugo mesto.

 Napori zaposlenih u Bruklinskom parku da budu održivi u priči korišćenja obnovljivih izvora energije bez sumnje će inspirisati i druge parkove i ljude da se okrenu ka ekološki prihvatljivim izvorima energije, za zeleniji univerzum u budućnosti!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.