vesti naslovna Rockwell Automation automatika.rs
vesti naslovna Rockwell Automation automatika.rsAlat Rockwell Automation-a omogućava proizvođačima da koriste mobilne uređaje ili računare za izračunavanje potencijalne uštede energije izvedene iz različitih frekvencija napajanja pumpi i ventilatora. Proizvođači mogu koristiti online kalkulator uštede energije ili download–ovati besplatne mobilne aplikacije za svoje iPad, iPhone, BlackBerry ili Android sisteme.

 

energy-savings-calculator-rockwell-automation-automatika.rs
 Sa ovim alatom, korisnici mogu uporediti konvencionalne metode, kao što su ventili za upravljanje pumpom i prigušnica za upravljanje ventilatorom, sa promenljivim frekvencijama pogona i videti procenjenu uštedu troškova instaliranjem Allen-Bradley PowerFlex drajvera. Ova alatka nudi dva načina za izračunavanje potrošnje energije. Korisnici mogu uneti minimalni protok kroz pumpu, godišnje časove rada, cenu po kilovatu i druge informacije o svojim pogonima, ili koristiti uzorkovane podatke koje je Rockwell Automation ugradio u alat.

 Alat je deo Rockwell Automation Intelligent Motor Control palete proizvoda, koji pomaže proizvođačima da lako pristupaju i kontrolišu svoje motore. Tehnologija koja stoji iza Intelligent Motor Control – uključujući i promenljive frekvencije pogona, inteligentni softver i uređaje nadzora stanja – pomaže proizvođačima da poboljšaju performanse motora što povećava ukupnu efikasnost proizvodnje.
 “Mi smo posvećeni pružanju sveobuhvatnog pristupa za ispunjavanje održivih ciljeva kompanija za smanjenje energetskog otpada”, rekao je Dag Veber, menadžer poslovnog razvoja, Rockwell Automation. “Zbog toga smo dizajnirali ove jednostavne, online i mobilne kalkulatore. Sada proizvođači mogu brzo i lako prikupitii informacije o svojim sistemima da bi otkrili mogućnosti uštede energije, što je često prvi korak u ostvarivanju uštede”.
 “Sa povećanjem cene energenata, rukovodioci proizvodnje više ne mogu ignorisati udar koji  smanjenje energije može imati na krajnjoj liniji organizacije “, objašnjava Nuris Ismail, viši naučni saradnik, Aberdeen grupe. “Utvrdili smo da su poslovne mogućnosti i alati dizajnirani da smanje uzaludnu potrošnju energije i da pomognu da nadmaši energetske i poslovne granice ciljeva, kao i da poboljšaju efikasnost opreme u pogonu za čak 89 odsto.”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.