naslovna_vesti_razno_solarni_paneli_obnovljivi_izvori_energije_positive_energy_greece_automatika.rs.jpg
naslovna_vesti_razno_solarni_paneli_obnovljivi_izvori_energije_positive_energy_greece_automatika.rs.jpgKompanija Positive Energy SA u saradnji sa francuskom kompanijom EDF EN radi na izgradnji fotonaponskog parka u centralnom delu Grčke, tačnije u pokrajini Fokida. Elektrana će biti kapaciteta 1,1 MWp. Veliku korist će imati životna sredina u vidu smanjenja emisije CO2 (ugljen-dioksida) od 1 500 t  godišnje. Elektrana će proizvoditi oko 1.5 miliona kWh na godišnjem nivou.
 
 

6_vesti_razno_solarni_paneli_obnovljivi_izvori_energije_positive_energy_greece_automatika.rs.png.png
 
  Kada bi prirodnim putem pokušali da smanjimo emisiju štetnih gasova, bila bi nam potrebna šuma sa 35 hiljade stabala, koja bi mogla da apsorbuje tu količinu CO2 . Pre ove elektrane izgrađena je jedna manjeg kapaciteta od 640 kWp u pokrajini Kavala, koja će proizvoditi 1 milion kWh električne energije a smanjenje emisije CO2 je procenjeno na oko 1 000 t godišnje. 

 

  Generalni direktor kompanije Positive Energy SA K.Marvos, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta i ojačanja saradnje sa francuskom kompanijom EDF EN i naglasio da je Grčka bogata prirodnim resursima i pozvao strane investitore da ulažu u obnovljive izvore energije. Positive Energy SA planira sa proširi prisustvo na tržištu obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Evropi.
 

{gallery}vesti/positive_energy/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.