Povezivanje pojedinačnih uređaja, decentralizovanih terminalnih kutija i mašinskih modula pomoću jednog kabla postaje moguće zahvaljujući kombinovanjem industrijske Ethernet komunikacije preko EtherCAT-a uz dodatno napajanje koje zahtevaju priključene komponente.

 Za mreže od 24 V, to je realizovano korišćenjem EtherCAT P tehnologije koje je povezana preko specijalnih M8 konektora. Da bi obezbedili dodate mogućnosti napajanja preko jednog kabla, novi ENP i ECP konektori kombinuju EtherCAT ili EtherCAT P komunikaciju sa dodanim pretvaračima električne energije u jednom kablu. Oni su jednostavni za upotrebu, mehanički su kodirani kako bi sprečili greške pri instalaciji i kako bi ponudili IP67 zaštitu.

 Fleksibilan dizajn ovog kabla omogućuje njegovo povezivanje sa mnogim aplikacijama. Neograničena otvorenost za mešovite mrežne topologije omogućava fleksibilne prelaske između:

  • EtherCAT P komunikacija sa integrisanim napajanjem (jedno rešenje sa M8 konektorom).
  • Jedno kablovsko rešenje koje koristi hibridne kablove koji kombinuju EtherCAT ili EtherCAT P komunikacioni element sa dodatnim prevodiocima struje (jedno rešenje kabla sa novim ENP ili ECP konektorom).
  • Konvencionalno rešenje sa dva kabla sa odvojenim napajanjem (EtherCAT preko M8 / PJ45 konektora ili EtherCAT/EtherCAT P preko ENP/ECP konektora).

 ECP i ENP konektori primenjuju kombinaciju komunikacionih i energentskih elemenata u različitim klasama performansi koje se kreću u rasponu od 3-64 A u jednom kompaktnom dizajnu.

 Najveće prednosti ovih konektora su to što je sada sistem sveden samo na osnovne elemente, sistem je jednostavan za korišćenje zbog bajonetskih veza sa mehaničkim i bojnim kodiranjem. Takođe, ovi konektori omogućuju korišćenje manjeg broja, tanjih i jeftinijih kablova.

 ECP i ENP konektori sa EtherCAT P kodiranim M8 konektorima, pokrivaju korišćenje svih aplikacija od 24 VDC na ulazno/izlaznom I/O nivou da pokreću sisteme sa 480 VAC i maksimalno 64 A. Visoka fleksibilnost sistema za povezivanja, dostupna je u većini područja primene. U zavisnosti od specifičnih potreba, nekada se koristi EtherCAT i EtherCAT P pojedinačno ili u kombinaciji. Tipični zahtevi za male i srednje sisteme pokriveni su EtherCAT P sa do 3 A u kombinaciji sa M8 ili ECP konektorima. Nasuprot tome, serija ENP konektora korisna je pri većim instalacijama koje uključuju dužu daljinu prenosa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.