Velika većina profesora, stručnjaka, učitelja, pa i običnih ljudi se slaže kako je programiranje ekvivalent pismenosti danas. Da kažemo, da postaje gotovo neizbežno znati nešto programirati…

 U narednim godinama, programiranje će još više dolaziti do izražaja, jer u svetu pametnih i naprednih tehnologija, teško ćete biti konkurentni ako ne naučite barem osnove programiranja. Svakako da ne treba zanemariti tradicionalna zanimanja i zanate, ali tehnološki napredak je nemoguće ignorisati. Što se tiče dece, njima učenje najlakše ide kroz igru. To je način da lako upijaju nova znanja ukoliko su im zanimljiva, a upravo to je koncept na kojem je nastao robot Root.

 Robot Root je razvijen na prestižnom američkom univerzitetu Harvard, tačnije na institutu Wyss. Jedina tj. isključiva namena je učenje programiranja za najmlađe, na jednostavan, zabavan i intuitivan način.

 “Temelj je da današnja deca shvate kako je programiranje prirodno za ono što ih čeka. Root robot upravo to čini na taj način tako što dovodi programiranje u njihove živote, da bi lakše shvatili kako funkcioniše digitalni svet”, rekla je Radhika Nagpal, koja je učestvovala u razvoju robota na Wyss institutu. Sigurno i da postoje protivnici ovih ideja koji smatraju da se deca “guraju” u digitalni svet, ali to je definitivno proces koji se ne može zaustaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.