Lista 100 vodećih inovatora, kompanije Clarivate (Clarivate Top 100 Global Innovator lists) već peti put u deset godina svrstava ABB na prvo mesto vodećih inovatora u svetu.

 Clarivate, svetski lider u analitici, uključujući u oblasti naučnih i akademskih istraživanja, patentnog praćenja i standarda usaglašenosti, proglasila je ABB za jednu od najinovativnijih kompanija u svetu za 2021. godinu.

 Lista kompanije Clarivate od 2012. godine identifikuje svetske inovatore i ističe kompanije i istraživačke institucije koje su u samom vrhu ekosistema inovacija. Koristeći istu metodologiju svake godine, Clarivate analizira patentirane ideje preko 14,000 lica ispitujući njihov nivo investicija, uticaja i kvaliteta. Ove 2021. obeležavamo godinu kada je ABB peti put dospeo na ovu listu.

 „Veoma smo ponosni što smo ponovo imenovani za jednu od 100 najinovativnijih korporacija u svetu. Inovacije su u našem DNK još od osnivanja kompanije pre više od 130 godina i nastavićemo da ulažemo u istraživanje i razvoj kako bismo zadržali naš vodeći položaj u oblasti tehnologije da bismo uspostavili dugoročan isplativi rast i doneli vrednost našim klijentima i društvu“, rekao je Bjorn Rosengren, izvršni direktor.

 ABB je 2020. godine povećala ulaganja u istraživanje i razvoj (R&D) i u digitalizaciju na 4,8% od prihoda Grupe, što iznosi oko 1,3 milijarde dolara. Kompanija zapošljava oko 7000 istraživača širom sveta, pri čemu se preko 60 procenata njih bavi razvojem softvera i digitalizacijom.

 Kompanija nastavlja da razvija partnerstva sa preko 100 vodećih univerziteta širom sveta. Između ostalih, ABB sarađuje sa univerzitetima Karnegi Melon i Stanford u Sjedinjenim Američkim Državama, Univerzitetom u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, Imerijal Koledžom u UK, Indijskim institutom tehnologije, kineskim Univerzitetom Đinghua, švedskim Kraljevskim institutom tehnologije i ETH Cirih u Švajcarskoj.

 ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je vodeća svetska inženjering kompanija koja pokreće transformaciju društvenog i industrijskograzvoja, u cilju postizanja produktivnije i održivije budućnost. Povezujući softverska rešenja sa portfoliom elektroenergetike, robotike, automatizacije i elektromotornih pogona, ABB pomera granice tehnologije i njen uticaj podiže na više nivoe. Na temeljima 130 godina duge tradicije, koja se zasniva na modelu izvrsnosti, iza uspeha ABB-a stoji 105 000 talentovanih ljudi u preko 100 zemalja sveta.

 ABB u Srbiji, osnovan 1990. godine, deo je ABB Grupe i kao jedna od vodećih kompanija u oblasti industrijskih tehnologija pomaže kupcima u unapređenju korišćenja električne energije, povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog uticaja na okolinu. ABB d.o.o. sa sedištem u Beogradu nadležan je za celokupan asortiman ABB-ovih proizvoda i sistema na teritoriji Republike Srbije. Zahvaljujući svojoj strukturnoj organizaciji koju čine četiri poslovna sektora organizovana u odnosu na industrije kojima služe, ABB d.o.o. ima razvijenu saradnju sa lokalnim partnerima i kupcima, zadužen je za puštanje u rad, servis i održavanje ABB-ove opreme i sistema, kao i adekvatnu obuku korisnika.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.