FANUC SR-20iA

Veoma velika nosivost i inercija zgloba čine SCARA robota SR-20iA isplativim izborom za razne industrije.

 Kompanija FANUC dodaje svojoj seriji SCARA robota četvrtu, najsnažniju verziju SR-20iA nosivosti do 20 kg. U kombinaciji sa inercijom zgloba od 0,45 kgm² i malim postoljem, ovaj model otvara nove mogućnosti u svetu montaže, rukovanjem materijalima, uzimanjem i pakovanjem.

 Kompaktnost, lakoća i unutrašnje napajanje daju robotu jasan i čist izgled, što smanjuje prostor za montažu i pojednostavljuje integraciju FANUC robota SR-20iA u bilo koju liniju za sklapanje, pakovanje ili rukovanjem materijalima. Veličina postolja od 280x364mm, težina od 64 kg i domet od 1100mm osiguravaju maksimalnu efikasnost u pogledu prostora i kretanja, pri čemu performanse nisu ugrožene: velika nosivost i inercija zgloba podržani su većim rukohvatima, a samim tim i sklopom većih delova. FANUC-ov najsnažniji SCARA robot do danas ima maksimalni potisak od 250N, što ga čini idealnim za sva veća područja upotrebe solarnih kolektora ili baterija. SR-20iA takođe ispunjava sve zahteve za brzu instalaciju, što osigurava veliku ukupnu propusnost. Pored toga, biće dostupna i vodootporna verzija belog epoksida IP65 koja će zadovoljiti oštre i/ili ekološke zahteve čistih prostorija.

 SR-20iA se takođe može koristiti i izvan uobičajenih SCARA robot aplikacija. Nosivost od 20 kg i inercija zgloba od 0,45 kgm² čine ovaj model održivom alternativom tradicionalnom pakovanju. U poređenju sa konvencionalnim linijskim prenosnim jedinicama, SCARA robot je ne samo znatno manji, već i isplativiji. „Iako još uvek postoje aplikacije za pakovanje koje zahtevaju tradicionalnog robota sa 6 stepena slobode, jednostavna aplikacija za pakovanje ne zahteva uvek svih 6 stepena slobode(osa)“, kaže Thomas Schneider, menadžer proizvoda za robotiku u FANUC Europe GmbH. „Za ove sisteme, SCARA robot koji ima nosivost od 20 kilograma može biti sasvim dovoljan.“ Za kompanije sa različitim potrebama za pakovanjem, SR-20iA može pružiti dobro poznati kvalitet i funkcionalnost FANUC-a i ponuditi praktičan i ekonomičan dodata svim sistemima.

 Kao i svi FANUC roboti, SR-20iA je opremljen najsavremenijim FANUC softverom i karakteristikama. Pokreće ga R-30iB Compact Plus kontroler koji podržava FANUC-ov iRVision® alat za obradu slika, iRPickTool® logistički softver, praćenje transportera, širok spektar Fieldbus povezanosti, integrisane sigurnosne funkcije (npr. DCS) i gotovo sve dostupne robotske softverske alate. Budući da se robot može isporučiti sa ili bez Teach Pendant-a, za jednostavnu instalaciju i programiranje robota, FANUC nudi iRProgrammer® softver koji radi na tabletima ili ličnim računarima i može mu se pristupiti putem različitih web browser-a (Safari, Chrome, itd.) . FANUC-ov program za simulaciju studije izvodljivosti
RoboGuide® može unapred proveriti predmet sakupljanja ili pakovanja u pogledu protoka, dometa istrajnosti robota bez pretrpljivanja finansijskog rizika ili stvaranja skupih mehaničkih dizajna. Tako FANUC može da ponudi rešenje na jednom mestu za razne vrste aplikacija sakupljanja i pakovanja, a SR-20iA donosi dokazani FANUC kvalitet i usluge u svet SCARA robota.

 O FANUC-u

 FANUC je jedan od svetskih lidera na području industrijske automatizacije CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILLROBOCUTROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956.godine, FANUC je pionir u razvoju numerički upravljanih mašina u industriji automatizacije. Sa 264 filijale širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC se može pohvaliti gustom mrežom prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke službe.


FANUC Serbia d.o.o.

Kralja Petra I karađorđevića 92a
22330 Nova Pazova

Tel.: +381222150324
E-adresa: info@fanuc.rs
www.fanuc.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.