naslovna_vesti_bezicno_upravljanje_mikrokontrolerima_elektronika_mikrokontroleri_automatika.rs.jpgSTMicroelectronics je lansirao analogni žiroskop koji precizno meri uglove u tri različite ortogonalne ose. Troosni žiroskop najavljuje uvođenje realnih pokretanja u veliki broj potrošačkih aplikacija koje kombinuju superiornu preciznost, male veličine i veliku stabilnost. U kombinaciji sa troosnim akcelerometrom, ST-ov najnoviji žiroskop omogućava konstruisanje inercijalnih mernih uređaja koji prate i pružaju potpune informacije o vrsti, brzini i pravcu kretanja ljudi, vozila i drugih objekata.

  Senzor pruža signale koji govore o prostornim ugaonim pomeranjima od 360°, a namenjen je za detekciju 3D pokreta i prepoznavanje kretanja u mobilnim telefonima, igračkim konzolama, personalnim navigacionim sistemima i drugim prenosivim uređajima.
   Inovativni žiroskop nudi dva posebna izlaza za svaku od tri ose istovremeno: 400dps vrednosti pune skale velike preciznosti za spore pokrete i 1600dps vrednosti pune skale za detekciju i merenja vrlo brzih pokreta. Sa dva istovremena full-scale izlaza, velikom rezolucijom i odličnom stabilnošću u velikom temperaturnom opsegu (od -40°C do +85°C) ovaj žiroskop postavlja standarde u preciznosti, tačnosti i stabilnosti, kao i u pojednostavljivanju integracije senzora na nivou softvera i hardvera.
naslovna_troosni_ziroskop_vesti_senzori_elektronika_automatika.rs.jpg
  Ovaj ST-ov žiroskop može da radi sa bilo kojim naponom napajanja u opsegu od 2.7V do 3.6V. Za proizvodnju ovog žiroskopa ST koristi isti proizvodni proces koji je već uspešno primenjen na više od 600 miliona akcelerometara koji se nalaze na tržištu. “ST je 2003. godine bio prvi koji je plasirao troosni analogni akcelerometar u jedinstvenom pakovanju”, izjavio je Benedetto Vigna iz ST-a. “Sada smo prvi koji imamo 3x (troslojni) analogni žiroskop”.
   Primerci ST-ovog troosnog žiroskopa u pakovanju veličine 4.4mm x 7.5mm x 1.1mm već sada su dostupni. Cena se kreće oko 3.6 dolara za količine do 10000 komada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.