Pinoiri u proizvodnji industrijske automatizacije Omron Automation Americas nedavno su izbacili E3AS fotoelektrične senzore time-of-flight (TOF) sa premazima protiv prljavštine kako bi pružili izvanredne performanse u najtežim uslovima. Ovi senzori vrlo precizno detektuju targetirane objekte, tačni su i na velikim udaljenostima, reaguju na promene iz okruženja i kompaktne su veličine. Dizajnirani su tako da pomognu proizvođačima da efikasnije upravljaju raznovrsnim i fleksibilnim proizvodnim potrebama.

 Proizvođači danas proizvode širi spektar proizvoda kraćeg životnog ciklusa, pa je samim tim detekcija delova dinamičan izazov. Održavanjem stabilne detekcije, bez obzira na udaljenost od objekta, njegovu boju, sastav ili površinu su specijalnost E3AS senzora. Operacije podešavanja i održavanja su znatno olakšane a sam proces proizvodnje ynatno ubrzan.

 Senzori iz klase E3AS rade i na udaljenosti od 1,500 mm što je pet puta duže od prethodnih modela, a na rasponu između 50mm i 1,500 mm eleminisana je potreba operatera da menjaju različite senzore za svaku aplikaciju. Metod time-of-flight osigurava visoku stabilnost u detektovanju bez obzira na karakteristike targetiranih objekata, čineći odabir i prilagođavanje senzora lakšim nego ikad.

 Pored toga, upotreba premaza protiv prljavštine na samoj površini senzora umanjuje „lažno“ detektovanje i olakšava održavanje u uslovima rada gde ima puno ulja, prašine i pare. Zaprljanje senzorske površine doprinose lažnom detektovanju kada se koriste konvencionalni fotoelektrični senzori, što uzrokuje neplanirane radove nakon zastoja linije i periodična čišćenja, kako bi se sprečili zastoji u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.