Novi senzor vibracija, kompanije FLUKE, je lako postavljajući i pokretni, bežični senzori za detekciju i analizu vibracija opreme, kako bi sprečili neočekivane zastoje.

 Jedan od mnogih razloga zašto je IoT (Internet of Things) koncept izuzetno privlačan jeste to što je znatno olakšano započinjanje projekata, posebno kada je reč o projektima koji mogu da pruže veoma dobre rezultate.

 Kreirajući svoj novi 3560 FC bežični senzor, FLUKE se pridružio IoT zajednici, omogućujući pojednostavljen proces detekcije vibracija i izvođenja analize radi utvrđivanja potencijalnih problema na uređajima. Ovaj senzor putem vibracija prikuplja informacije o disbalansu i neusaglašenom radu.

 Jedan od najznačajnijih aspekata ovog senzora je demokratizacija koju donosi daljinski nadzor i upravljanje. Do sada se ceo monitoring održavao putem velikih monitora koji su zahtevali specijalnu obuku za korišćenje i vrhunske stručnjake, što je iziskivalo velike troškove. Paket od 10 ovih senzora prodaje se na oficijalnom FLUKE web šopu po ceni od 699 dolara.

 Ovaj senzor, dovoljno je mali da se može uklopiti i u teško dostupna mesta a može se postaviti i na više lokacija na jednom komadu opreme radi dodatne sigurnosti. Iako su senzori dizajnirani za dugotrajnu upotrebu na opremi, mogu se ukloniti i instalirati na drugu opremu po potebi.

 Podaci koje ovaj senzor generiše, putem WiFi mreže prenose se i skladište putem specijalnog Fluke Connect Condition Monitoring softvera, koji je dostupan kao aplikacija za većinu mobilnih uređaja. Softver može da se podesi da automatski izbacuje upozorenja kada merenja izađu iz granica dozvoljenih odstupanja, kako bi se problem sprečio na vreme.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.