naslovna_baumer_senzori_voda_pritisak_automatika.rs.jpg
naslovna_baumer_senzori_voda_pritisak_automatika.rs.jpgAplikacije prerade vode postavljaju visoke zahteve pred merne instrumente za merenje pritiska i nivoa vode. Otpadne vode predstavljaju problem zbog agresivnih elemenata i zaostalih materija, dok je desalinizacija morske vode visoko korozivna. Za ove aplikacije Baumer nudi dizajnirane tako da mogu da trpe jake vibracije i agresivne medije.
 
 

 
  U Baumer-u kažu da uređaji za merenje pritiska i zapremine, u aplikacijama za preradu vode, moraju da budu izuzetno robusni, jer ne utiče samo korozija štetno na ove senzore. Na primer, uređaji moraju da budu izuzetno otporni na vibracije, kontinuirano nastale usled rada zapreminse pumpe. Otpor na te vibracije mora biti testiran u skladu sa EN 60068-2-6 standardom za proveru. Postoje i dodatni problemi koji se javljaju usled formiranja pene, izdvajanja suspendovanih materija i kondenzacije u rezervoaru.
 
slika_baumer_senzori_voda_pritisak_automatika.rs.jpg
 Baumer nudi jedinice sa različitim metodamapovezivanja i galvanski odvojenim izlaznim signalima. One su otporne na udarce i jake vibracije. Odlikuju se dobrom otpornošću na visoke temperature, tačnošću i dugoročnom stabilnošću.

 

  Kompanija predlaže sledeće komponente: 

  • muljna sonda ED752 za merenje dubine; 
  • modularni PB serijski transmiter pritiska;
  • FlexLevel prekidač;
  • ultrazvučni senzori UNAR i UFAR.
   Aplikacija, u kojima se mogu primeniti ovi senzori, je sve više, jer raste potreba za prečišćavanjem otpadnih voda i desalinizacijom morske vode. Ovi senzori su se u tim oblastima pokazali kao neprikosnoveni.
 
  Baumer je švajcarska kompanija. Osnovana je 1952. godine. Uspešno se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom senzora za potrebe procesne industrije i jedna je od lidera u toj oblasti.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.