Novi Honeywell senzor za neposprednu udaljenost (blizinu) je napravljen tako da može da identifikuje probleme u vazduhoplovstvu dosta ranije, nego dosadašnji senzori koji se koriste u te svrhe.

 Samodijagnostički, Honeywell, senzori koji su sada dostupni na tržištu, imaju za cillj poboljšanje sigurnosti i smanjenje troškova vezanih za održavanje aviona i da smanje probleme pri samom sletanju aviona.

 Ovaj senzor takođe olakšava posao pilotima, jer može da omogući infromacije u realnom vremenu koje ukazuju na to, da li je problem, na primer, pri sletanju aviona nastao u samom senzoru ili se odnosi na neki deo aviona koji je potencijalno oštećen. Tradicionalni senzori za blizinu, ne mogu da ukažu pilotu na to da li oprema za sletanje ne radi kako treba, ako postoji neki problem sa senzorom.

 Kreiranje ovog senzora, samo je deo inicijative koju je pokrenula Honeywell kompanija, sa ciljem da se zadovoljni potražnja za IoT (Internet of Things) alatima u vazduhoplovstvu.

 Ovaj senzor za blizinu, može se ugraditi u sisteme za aktiviranje reversera, kontrole letenja, sisteme za utovar tereta i još mnogo toga. Pre puštanja na tržište, Honeywell se pobrinuo da senzori prođu mnoga testiranja, da budu unapređenog dizajna, kako bi podesila brzina kojom se vrše primene kod IoT, uzimajući u obzir potrebno vreme ciklusa za tradicionalne faze projektovanja, sa 18 meseci na čak 90 dana.

1 KOMENTAR

  1. Cudo od tehnike, kad sam prvi put kupio reflektor sa senzorom u xenon light i kad sam ga montirao igrao sam se ko malo dete,stanem da se upali pa sacekam da se ugasi pa sve to ponovim vise puta..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.