Wi Fi robot wireless naslovna automatika rs
Wi Fi robot wireless naslovna automatika rsKao deo njihovog senior dizajn projekta na Northeastern Univerzitetu, Glen Chiachhieri  i sedam drugih studenata računarstva i elektrotehnike su napravili ovog Wi-Fi odašiljućeg robota koji je projektovan da učini lakšim razvoj bežične mreže na opasnim ili rizičnim mestima. Ovaj robot, koji teži nešto manje od 70kg, dovoljno je jak da nosi čoveka-putnika do 90 kilograma.

 
 Robot je u potpunosti opremljen bežičnim internetom, uključujući Wi-Fi ruter, web kameru za noćno osmatranje, GPS hardver, tako da njena lokacija uvek može da bude praćena. Osim toga, ovaj robot poseduje i bateriju koja može da se puni i koja mu dozvoljava da radi do 12 sati.
 
Wi Fi robot wireless automatika rs
 Ono što je čak mnogo impresivnije je to što ovaj robot može da bude upotrebljen za razvoj bežične mreže saopsegom od oko jednog kilometra, koristeći par samoodrživih repetitora velikog dometa koji mogu biti razbacani bilo kuda. Ovaj robot  čak može da bude kontrolisan ili konfigurisan od strane interfejsa koji radi na osnovu browser-a, tako da ne zavisi od pojedinačnog laptop-a ili uređaja koji pokreće korisnički softver ili koristi specifični hardver.
 
 Ovaj uređaj trebate da shvatite kao bliskog rođaka IED robota-njuškala koji se koristi od strane ekipe koja demontira bombe, ali za razliku od njega, ovaj sistem je prilično žilav. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.