irb 6700 industrijski roboti abb robotics  automatika.rsMože se slobodno reći da je 7.generacija ABB robota prava evolucija na koju se čekalo više od 30 godina. Nova porodica velikih industrijskih robota nosi naziv 6700. Pored povećanja brzine, tačnosti i sigurnost osnovna karakteristika ovih robota je smanjena potrošnja energije za 15%, kao i smanjenje ukupnih troškova za oko 20%. Za sad posteje četiri varijante robota iz porodice 6700.
 IRB 6700 robot ima povećanu tačnost, nosivot, brzinu ali i povećanu upotrebljivost. Pored svih unapređenja koja su vidljiva i ona koja nisu golim okom, dosta se radilo na povećanju pouzdanosti robota iz porodice 6700. To je možda i ključna odlika koju može imati jedan industrijski robot. A zaključak je da je ovaj robot najpouzdaniji i najisplativiji ikad napravljen u ABB-u. Ukupni troškovi su smanjeni za 20% a minimalno vreme između kvarova dostiže neverovatnih 400 hiljade radnih sati, u prevodu nešto manje od 50 godina.

Osobine:

  • Minimalno vreme između kvarova 400.000 sati
  • Dostupan sa Lean ID (Integrated Dressing)
  • Veća robusnost
  • Povećana brzina i kraće vreme ciklusa – u proseku 5%
  • Povećana preciznost
  • Mogućnost rada u najtežim uslovima
  • Ušteda energije do 15%

U novoj generaciji robota korišćeni su precizni, efikasni i pouzadani motori i menjači. Dosta napora i odluka je moralo biti doneto od strane vodećih inženjera projekta kako bi roboti mogli da rade u teškim uslovima u postrojenjima. Pristup motorima je mnogo dostupniji a samim tim i skraćeno vreme servisa i popravke. Tehnička dokumentacija je još obimnija i lakša za čitanje i razumevanje, dodata je i 3D simulacija nazvana ”Simstructions”.

 Trenutno su proizvedene četiri varijante robota koje imaju nosivost od 150-235 kg, sa domašajem od 2.65 do 3 metra. U narednom periodu, tačnije u naredne 3 godine, biće predstavljene još četiri nove varijante, koje će dostići nosivost do neverovatnih 300kg.


{gallery}vesti/irb_6700/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.